Το Πρώτο Ραντεβού

2

Το καλοκαίρι του 1989, το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ρόμπινσον, θα περάσει μια ημέρα μαζί σε μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί εξελίσσεται σε διδακτικό πολιτικό δράμα.

Το Πρώτο Ραντεβού

Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα κλείνει ένα επαγγελματικό ραντεβού με τη δικηγόρο συνάδελφό του Μισέλ Ρόμπινσον. Το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι θα περάσει μια ημέρα μαζί, η οποία ξεκινάει από μια έκθεση τέχνης και τελειώνει με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι. Αυτό που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί εξελίσσεται σε διδακτικό πολιτικό δράμα.

Το Πρώτο Ραντεβού - εικόνα 1

Αλήθεια τι ενδιαφέρον, πέρα από το… προπαγανδιστικό, θα μπορούσε να έχει η ιστορία του πρώτου ραντεβού του προεδρικού ζεύγους Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ρόμπινσον; Το πώς δηλαδή το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος και η δικηγόρος συνάδελφός του πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα μαζί, η οποία ξεκίνησε από μια έκθεση τέχνης και τελείωσε με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι; Κι όμως, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρίτσαρντ Ταν ξεκινάει να περιγράφει τη συνάντησή τους με αεράτο χιούμορ και πίστη στη γοητεία των χαρακτήρων, οι οποίοι φλερτάρουν διαφωνώντας κι εναλλάσσοντας απροσποίητα έξυπνες ατάκες.

Κοινωνικοί ακτιβιστές, θα φέρουν στο προσκήνιο θέματα φύλου, φυλής και ταξικής καταγωγής, αλλά αυτό που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε μια χαριτωμένη –αλά Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και «Μετά τα Μεσάνυχτα»– εναλλακτική ρομαντική κομεντί παίρνει από ένα σημείο και μετά το δρόμο του διδακτικού πολιτικού δράματος. Οι τόνοι σοβαρεύουν υπερβολικά, τα μηνύματα ηχούν μεγαλόστομα και ο μέλλων πρόεδρος φορά το φωτοστέφανο του φιλελεύθερου αγωνιστή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πρώτο Ραντεβού

Southside With You
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ρίτσαρντ Τέιν

Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα κλείνει ένα επαγγελματικό ραντεβού με τη συνάδελφό του δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον. Το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι θα περάσει μια ημέρα μαζί, η οποία ξεκινάει από μια έκθεση τέχνης και τελειώνει με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.