Ο Ήχος της Σιωπής

2

Συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Κανών για ένα arty οικογενειακό (μελο)δράμα, πολύ πιο σοβαροφανές και προβλέψιμο απ’ όσο πειστικό και ειλικρινές.

Ο Ήχος της Σιωπής

Τρία χρόνια μετά το θάνατο μιας διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας, μια εκδήλωση στη μνήμη της θα φέρει ξανά κοντά τον σύζυγό της και τους δυο του γιους, αποκαλύπτοντας κι ένα επώδυνο μυστικό από το παρελθόν. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Κανών για ένα arty οικογενειακό (μελο)δράμα, πολύ πιο σοβαροφανές και προβλέψιμο απ’ όσο πειστικό και ειλικρινές.

Ο Ήχος της Σιωπής - εικόνα 1

Πόσες φορές έχουμε δει στο αμερικανικό σινεμά μια δυσλειτουργική οικογένεια με μέλη τα οποία, λέγοντας διαρκώς ψέματα πρώτα στον εαυτό τους και κατόπιν στους γύρω τους, υποφέρουν γιατί αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους; Μέχρι που μια μικρή συγκυρία φέρνει στο φως μια μεγάλη αποκάλυψη, και αυτή με τη σειρά της τον καθένα προ των ευθυνών του (και των «αληθινών συναισθημάτων» του), με την απαραίτητη τραυματική λύτρωση να συνοδεύει το συγκινητικό φινάλε; Αμέτρητες, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε τώρα και μια αγγλόφωνη βερσιόν τού –αν μη τι άλλο– ταλαντούχου Νορβηγού Γιόακιμ Τρίερ («Όσλο, 31 Αυγούστου»), στην οποία τρία χρόνια μετά το θάνατο μιας διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας, μια εκδήλωση στη μνήμη της θα φέρει ξανά κοντά τον σύζυγό της και τους δυο του γιους, αποκαλύπτοντας παράλληλα ένα επώδυνο μυστικό από το παρελθόν. Αποτέλεσμα είναι ένα arty, στιλιζαρισμένο (μελο)δράμα, πολύ πιο σοβαροφανές και προβλέψιμο απ’ όσο πειστικό και ειλικρινές, το οποίο συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των περσινών Κανών.

Νορβηγία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ήχος της Σιωπής

Louder than Bombs
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 109 '
  • Γιόακιμ Τρίερ

Τρία χρόνια μετά το θάνατο μιας διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας, μια εκδήλωση στη μνήμη της θα φέρει ξανά κοντά τον σύζυγό της και τους δυο του γιους, αποκαλύπτοντας κι ένα επώδυνο μυστικό από το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.