Child 44

1,5

Χαμένο στη... μετάφραση θρίλερ εποχής που έχει φορτώσει το πρώτο μισάωρο με ασυνάρτητες σεκάνς που περιγράφουν τον σταλινικό αυταρχισμό, ξεχνώντας το κομμάτι του θρίλερ που είναι το πιο ενδιαφέρον του φιλμ.

Child 44

Ο αξιωματικός των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών Λέο Ντεμίντοφ θα προσπαθήσει να διαλευκάνει δεκάδες μυστηριώδεις δολοφονίες παιδιών, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε δυσμένεια από το καθεστώς εξαιτίας της γυναίκας του Ραΐσα. Το θρίλερ εποχής, έχοντας χάσει εξ αρχής τον κινηματογραφικό του προσανατολισμό, θα φορτώσει το πρώτο μισάωρο με ασυνάρτητες σεκάνς που περιγράφουν τον σταλινικό αυταρχισμό, ξεχνώντας το κομμάτι του θρίλερ που είναι το πιο ενδιαφέρον του φιλμ.

Child 44 - εικόνα 1

Το θρίλερ που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Τομ Ρομπ Σμιθ, το οποίο μπλέκει με μυθοπλαστική ελευθερία την ιστορία του διαβόητου serial killer Αντρέι Τσικατίλο με τα εγκλήματα του σταλινικού καθεστώτος, μας μεταφέρει στη μεταπολεμική Ρωσία. Ο αξιωματικός των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών Λέο Ντεμίντοφ θα προσπαθήσει να διαλευκάνει δεκάδες μυστηριώδεις δολοφονίες παιδιών την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε δυσμένεια εξαιτίας της γυναίκας του Ραΐσα. Το θρίλερ εποχής όμως έχει χάσει εξαρχής τον κινηματογραφικό του προσανατολισμό, με το σενάριο να εικονογραφεί το ζοφερό σταλινικό σκηνικό φορτώνοντας με... ατάκτως ερριμμένες σεκάνς το πρώτο μισάωρο.

Ο προπολεμικός λιμός στην Ουκρανία, η ύψωση της σοβιετικής σημαίας στο Ράιχσταγκ ως έργο Ρώσων κατσαπλιάδων, εκτελέσεις χωρίς δίκες και βασανιστήρια στριμώχνονται στο ξεκίνημα της ταινίας χωρίς να εξυπηρετούν την αφήγηση. Έτσι, όταν αρχίζει το θρίλερ των παιδοκτονιών (το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του φιλμ) είναι πλέον αργά, με τις αχρείαστες υποπλοκές να έχουν ήδη πνίξει το σασπένς και να έχουν ξεχειλώσει τη διάρκεια. Επιπλέον, η έμπνευση να μιλούν αγγλικά με ρώσικη προφορά δύο Άγγλοι, μία Σουηδή κι ένας Γάλλος σταρ ξεπερνάει τα όρια του κωμικοτραγικού.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Child 44

1,5
  • Θρίλερ
  • 2015
  • Διάρκεια: 137 '
  • Ντάνιελ Εσπινόζα

Στη σταλινική Σοβιετική Ένωση, ο αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Λέο Ντεμίντοφ θα προσπαθήσει να διαλευκάνει δεκάδες μυστηριώδεις δολοφονίες παιδιών, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε δυσμένεια από το καθεστώς εξαιτίας της γυναίκας του Ραΐσα. Εκτοπισμένος σε μια επαρχιακή πόλη του Βορρά συνεχίζει να ψάχνει τον παιδοκτόνο, την ίδια στιγμή που ο κλοιός των αρχών αρχίζει να σφίγγει γύρω του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.