Πάρ' το Από την Αρχή

2,5

Ο σκηνοθέτης του «Μια Φορά» επιστρέφει με μια ακόμα ανεξάρτητη, casual και χαριτωμένη μουσική ρομαντική κομεντί.

Πάρ' το Από την Αρχή

Η τυχαία συνάντηση ενός ξεπεσμένου, πρώην πρωτοποριακού μουσικού παραγωγού και μιας νεαρής Βρετανής τραγουδοποιού που έχει ξεμείνει στο Μανχάταν εξελίσσεται σε μια πολλά υποσχόμενη, αντισυμβατική συνεργασία. Ο σκηνοθέτης του «Μια Φορά» επιστρέφει με μια ακόμα ανεξάρτητη, casual και χαριτωμένη μουσική ρομαντική κομεντί.

Πάρ' το Από την Αρχή - εικόνα 1

Aκολουθώντας τη φόρμουλα­ της γυρισμένης στο Δουβλίνο και βραβευμένης με Όσκαρ (τραγουδιού για το «Falling slowly») μουσικής, ρομαντικής κομεντί του 2006 «Μια Φορά», ο Ιρλανδός Τζον Κάρνεϊ, πρώην μπασίστας και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος The Frames, μας αφηγείται μια αναλόγως μελωδική­ boy meets girl ιστορία, αυτήν τη φορά με φόντο την καρδιά της Νέας Υόρκης.
Εκεί, στο ειδυλλιακό όσο και πολύβουο Μανχάταν, ο Νταν πέφτει τυχαία πάνω στην Γκρέτα. Χωρισμένος πατέρας και ψιλο-αλκοολικός, αυτός είναι ένας ξεπεσμένος, πάλαι ποτέ πρωτοποριακός μουσικός παραγωγός που αναζητά ένα φρέσκο άκουσμα, ενώ εκείνη, νεαρή Βρετανή τραγουδοποιός, έχει ξεμείνει στο Μανχάταν απογοητευμένη από την προδοτική­ συμπεριφορά του ροκά (πρώην) αγαπημένου της. Η συνάντησή τους θα γεννήσει υποσχέσεις όχι μόνο για μια αντισυμβατική, εκτός των κανόνων της βιομηχανίας συνεργασία, αλλά και για μια πιθανή τρυφερή ερωτική σχέση.

Πάρ' το Από την Αρχή - εικόνα 2

Πάνω σε μια απλή, συμβατική πλοκή την οποία γεμίζει με μια σειρά­ από easy listening rock μπαλάντες, ο Κάρνεϊ πιάνει τον παλμό μιας­ γοητευτικής ανοιξιάτικης Νέας Υόρκης και συντονίζει πάνω του το συναισθηματικό ρυθμό των ηρώων του. Η ανεξάρτητη κομεντί­ ανασαίνει σε ένα χαλαρό τέμπο, ο Γκρεγκ Αλεξάντερ (New Radicals) την τυλίγει με ένα ταιριαστά συνοδευτικό­ σάουντρακ και η mainstream συνταγή της ρομαντικής κωμωδίας παραλλάσσεται με ένα γοητευτικά­ προβλέψιμο τρόπο.
Πολλά από αυτά που περιμένεις να συμβούν καταφθάνουν συνεπή στο ραντεβού τους, κάποια άλλα ανατρέπονται­ ευχάριστα και η καλοσυνάτη, feelgood αίσθηση που έχει εγκατασταθεί στην οθόνη κιόλας από τα πρώτα πλάνα της ταινίας διατηρείται ατόφια μέχρι το γλυκά τακτοποιημένο φινάλε. Όλα αυτά με τη βοήθεια μιας χαριτωμένης, καλλίφωνης Κίρα Νάιτλι και της ερμηνευτικής εγγύησης που ακούει στο όνομα «Μαρκ Ράφαλο».

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Παρ’ το Από την Αρχή

Begin Again
2,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Τζον Κάρνεϊ

Η τυχαία συνάντηση ενός ξεπεσμένου, πρώην πρωτοποριακού μουσικού παραγωγού και μιας νεαρής Βρετανής τραγουδοποιού που έχει ξεμείνει στο Μανχάταν εξελίσσεται σε μια πολλά υποσχόμενη, αντισυμβατική συνεργασία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.