Νέα

Χριστούγεννα στην online Ταινιοθήκη με Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και άλλες σινεφίλ ταινίες

«Ποίηση Χωρίς Τέλος»
«Ποίηση Χωρίς Τέλος»

Η online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (online.tainiothiki.gr) συνεχίζει να εμπλουτίζεται με υλικό και φροντίζει για τις σινεφίλ ανάγκες σας αυτά τα Χριστούγεννα.

Όσοι λοιπόν αναζητούν ποιοτικά φιλμ αυτές τις γιορτές, στην πλατφόρμα θα βρουν με e-εισιτήριο € 3 από τις 24/12 έως τις 10/1 τις εξής ταινίες:

«Οι Απάχηδες των Αθηνών»
«Οι Απάχηδες των Αθηνών»

Ανακαλύψτε την πρώτη άδουσα και ηχητική ελληνική ταινία «Οι Απάχηδες των Αθηνών» (Δημήτρης Γαζιάδης, 1930), η οποία βασίζεται στην ομώνυμη οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα. Με το ίδιο εισιτήριο θα μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ» (Τζόζεφ Χεπ, 1924), όπου ο Νικόλαος Σφακιανάκης υποδύεται έναν αιώνια αγαθό κατεργάρη, ο οποίος περιπλανιέται από το Φάληρο έως το Ηρώδειο, πάντα ερωτευμένος και απίστευτα γκαφατζής. Σημειώστε πως οι δύο ταινίες είναι διαθέσιμες και στο κοινό του εξωτερικού.

«Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια»
«Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια»

Σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Weird Wave, η Ταινιοθήκη παρουσία έξι ξεχωριστά φιλμ από το 1978 έως το 2017, που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ ή έχουν αποσπάσει το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Πρόκειται για τα: «Ποίηση Χωρίς Τέλος» (Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι, 2016), «Λουλούδια» (Τζον Γαράνιο & Χοσέ Μαρί Γενάγα, 2014), «Ζάμα» (Λουκρέσια Μαρτέλ, 2017), «Επίσημη Ιστορία» (Λουίς Πουέντζο, 1985), «Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι» (Γιούχο Κουοσμάνεν, 2016), «Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια» (Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, 1978).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε σύντομα στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr) και στη σελίδα της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr).