Κριτική

Venom

Από -

Η χειρότερη ταινία του Marvel Universe είναι ένα άτσαλο, αποτυχημένα χιουμοριστικό και απελπιστικά κοινότοπο συνονθύλευμα υπερηρωικών κλισέ.

Εχοντας κάνει την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στο «Spider-Μan 3» (κι ένα cameo στο «Amazing Spider-Man 2»), ο Venom αγωνίστηκε πεισματικά μέχρι να αποκτήσει και αυτός τη δική του ταινία στο Marvel Universe. Τι το ’θελε; Αντιήρωας που φλερτάρει έντονα με τη σκοτεινή πλευρά («κατοικημένος» από έναν εξωγήινο ιό), δίνει με τη δισυπόστατη φύση του πολλές πάσες για «παιχνίδι» προς όλες τις κατευθύνσεις (ψυχολογικές, κωμικές, υπαρξιακές). Μόνο που η ταινία του Ρούμπεν Φλάισερ δεν έχει την παραμικρή ιδέα πώς να τις αξιοποιήσει.

Άτσαλο, αποτυχημένα χιουμοριστικό και απελπιστικά κοινότοπο συνονθύλευμα υπερηρωικών κλισέ, το «Venom» είναι αναμφίβολα η χειρότερη στιγμή του κινηματογραφικού Marvel Universe, ανίκανη ακόμη και να αξιοποιήσει τον Τομ Χάρντι ως Έντι Μπροκ: ένας ρεπόρτερ που απολύθηκε από τη δουλειά του γιατί ερευνούσε τις ύποπτες δραστηριότητες ενός μεγαλοεπιχειρηματία και μπαίνει κρυφά στις εγκαταστάσεις που ο τελευταίος κάνει τα επικίνδυνα πειράματά του. Μόνο που αυτά έχουν σχέση με μια εξωγήινη ζωή, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ως ξενιστής. Μαντέψτε ποιον απ’ όλους επιλέγει...

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.