Νέα

Updated | Πώς λειτουργούν θερινοί και κλειστοί κινηματογράφοι από τις 13 Σεπτεμβρίου

Από -

Update: Με νέο ΦΕΚ, άλλαξαν τα υγειονομικά μέτρα που αφορούν τα θερινά σινεμά.

Έως τις 13 Μαρτίου 2022, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι θερινοί και δωδεκάμηνης λειτουργίας κινηματογράφοι θα λειτουργούν υπό τα παρακάτω υγειονομικά μέτρα.

Όσον αφορά τους κινηματογράφους δωδεκάμηνης δραστηριότητας, οι αιθουσάρχες έχουν δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στη λειτουργία τους ως αμιγείς χώροι με 85% πληρότητα ή μεικτοί και η χωρητικότητα να καλύπτεται σε ποσοστό 50%. Στον κινηματογραφικό οδηγό του «α» μπορείτε να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκει το σινεμά που σας ενδιαφέρει.

Οι αίθουσες που ανήκουν στους αμιγείς χώρους, υπακούουν στα εξής μέτρα σύμφωνα με το ΦΕΚ:

Η είσοδος γίνεται αποκλειστικά με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης εξάμηνης ισχύος, το οποίο μπορεί να προσκομιστεί τυπωμένο ή ψηφιακό μέσω του κινητού. Ο έλεγχος των στοιχείων πραγματοποιείται από την εφαρμογή Covid Free. Συνδυαστικά, χρειάζεται έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο κ.ο.κ.), ενώ τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν ενήλικες και ανήλικους από 12 ετών και άνω. Για την είσοδο ανηλίκων 5-11 ετών, είναι απαραίτητη αρνητική δήλωση self test τεστ του τελευταίου 24ώρου στην οποία προβαίνει οποιοσδήποτε γονέας ή κηδεμόνας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στον κινηματογράφο.

banner

Οι αίθουσες που ανήκουν στους μεικτούς χώρους εφαρμόζουν τα εξής, πάντα με βάση το ΦΕΚ:

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αποδεικτικό εμβολιασμού ή νόσησης, μπορείτε να περάσετε αρκεί να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα rapid test που έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών από την προβολή. Εκτός της μειωμένης χωρητικότητας, είναι υποχρεωτική η ύπαρξη κενής θέσης ανά δύο έως και τέσσερις καθήμενους. Κάτι που δεν περιλαμβάνει όσους προσέρχονται μαζί.

Αναλυτικά τα υγειονομικά μέτρα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Θυμίζουμε πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των κινηματογράφων, αλλά και στους ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

Για τα θερινά σινεμά, τώρα, το στάτους τους πρακτικά δεν αλλάζει. Παρότι με το ΦΕΚ της 13ης Σεπτεμβρίου οι υπαίθριοι κινηματογράφοι διαχωρίζονταν επίσης σε αμιγείς και μεικτούς χώρους, με νέο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα θερινά συνεχίζουν να λειτουργούν στο 75% της πληρότητας, χωρίς να απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό ή αρνητικό selft test, αλλά με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας και την απαγόρευση του διαλείμματος. Δίνεται, ωστόσο, στους αιθουσάρχες η επιλογή λειτουργίας ως αμιγής χώρος. Σε αυτήν την περίπτωση, η πληρότητα αυξάνεται στο 85% και ισχύουν όλες οι παραπάνω υγειονομικές προϋποθέσεις.

Σχετικά Θέματα