Κριτική

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

Από -

Βετεράνος σκηνοθέτης animation («Σπίριτ: Το Άγριο Άλογο», «Σρεκ 2», «Ζουμπαίος και Ιουλιέτα»), ο Κέλι Άσμπερι αναλαμβάνει να δώσει πνοή στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια των διά­σημων λούτρινων Ασχημογλυκούλικων (UglyDolls) της Hasbro. 

Η σεναριακή ιδέα της στηρίζεται πάνω στην «ομορφιά της ατέλειας», μια και στην Ασχημούπολη, την πατρίδα των Ασχημογλυκούλικων και το μέρος όπου ζουν όλες οι ατελείς και παρατημένες κούκλες, επικρατούν η διασκέδαση, ο χορός, το τραγούδι και η αποδοχή. Όταν όμως η περίεργη Μόξι και η παρέα της ανακαλύψουν στην άλλη πλευρά του βουνού την Τελειούπολη, θα διαπιστώσουν πως η τελειότητα συνοδεύεται υποχρεωτικά από σνομπισμό, αβάσταχτη ομοιομορφία και παντελή έλλειψη γουστόζικης έκπληξης.

Όλα αυτά εν είδει προχειροστημένου παιδικού μιούζικαλ (πολλοί σταρ που δανείζουν τη φωνή τους στο πρωτότυπο είναι τραγουδιστές), με ξέπνοο χιούμορ και μια κινηματογραφικά «ξύλινη», μονότονη αφήγηση. Μόνον η κριτική των επιβαλλόμενων –μέσω της μόδας, των ΜΜΕ και των κοινωνικών στερεοτύπων– προτύπων ομορφιάς είναι ενδιαφέρουσα, αν και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δηκτική.

banner

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κίνα, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.