Φεστιβάλ

Τρεις κορυφαίοι δημιουργοί και… memes έρχονται στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Από -

«Feels Good Man»
«Feels Good Man»

Το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (5-15/3) δείχνει αποφασισμένο να διευρύνει την γκάμα των θεματικών που παραδοσιακά καλύπτει. Έτσι, πλάι στις ελληνικές ταινίες, τα animation και μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, ετοιμάζεται ένα ακόμα πρωτότυπο αφιέρωμα και το focus σε τρεις σπουδαίους δημιουργούς.

Μπορεί να μη γνωρίζετε τι ακριβώς είναι, σίγουρα όμως τα έχετε δει στα social medea. Ο λόγος για τα memes, τις επεξεργασμένες εικόνες φωτογραφιών, σκίτσων κ.λπ. οι οποίες φέρουν ένα συνήθως κωμικό μήνυμα και έχουν κατακλύσει πια κάθε μορφή διαδικτυακής δραστηριότητας. Το φεστιβάλ φέρνει στο προσκήνιο τη λειτουργία και την επίδρασή τους σε σχετικό αφιέρωμα, τις πρώτες ταινίες του οποίου μπορείτε να ανακαλύψετε παρακάτω:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

«The Queen of Versailles»
«The Queen of Versailles»

Ακόμα, το φεστιβάλ φιλοξενεί τρία πρόσωπα που θα καθορίσουν το φεστιβάλ με την παρουσία τους. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο εμβληματικός Ρεϊμόν Ντεπαρντόν, βετεράνος φωτογράφος του θρυλικού πρακτορείου Magnum, ο οποίος έχει στο όνομά του δεκάδες ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, σε μια καριέρα που διανύει περισσότερα από 60 χρόνια. Επίσης, το φεστιβάλ υποδέχεται τη Λόρεν Γκρίνφιλντ, η οποία είδε τη ζωή της να αλλάζει όταν διάβασε το βιβλίο «Less than zero» του Μπρετ Ίστον Έλις. Έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή της καταγράφοντας τις ακραίες εκφάνσεις πλούτου στις ΗΠΑ και την εμμονή στην τελειότητα και τη διασημότητα. Τέλος, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την «εθνογραφική μυθοπλασία» της Λάουρα Ουέρτας Μιγιάν, της Γαλλοκολομβιανής δημιουργού η οποία χάρη στην ξεχωριστή προσέγγισή της έχει αλλάξει τους όρους κινηματογράφησης των εθνογραφικών ντοκιμαντέρ.

Δείτε εδώ τα σχετικά ντοκιμαντέρ των αφιερωμάτων:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

Σχετικά Θέματα