Φεστιβάλ

Τολμηρό πολιτικό σινεμά σύντομα στο 3ο i.P.A.S. Film Festival

Από -

«Salvager»
«Salvager»

Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το i.P.A.S. Film Festival είναι έτοιμο να σηκώσει αυλαία για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Booze Cooperativa (9-12/5).

Πολιτικά φορτισμένες και κοινωνικά κριτικές μικρού μήκους του ανεξάρτητου σινεμά από όλο τον κόσμο, συγκεντρώνονται για ένα γεμάτο τετραήμερο στην καρδιά της Αθήνας με στόχο, σύμφωνα με τους ανθρώπους του φεστιβάλ, «να δοθεί ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές και να συμβάλλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών». Του λόγου το αληθές, το φετινό πρόγραμμα απαρτίζεται από 62 μικρού μήκους από 26 διαφορετικές χώρες. Όσο για τη νικήτρια ταινία, αυτή θα προκύψει από τις ψήφους του κοινού.

«No Sugar»
«No Sugar»

Εκτός από τις προβολές, στο φετινό i.P.A.S. περιμένουμε με ενδιαφέρον το εργαστήριο «Sonic Ontologies in Film» (11/5, 13.00-16.00) με εισηγήτρια τη Δήμητρα Κουστερίδου, στο οποίο παρουσιάζεται ένας καινοτόμος συνδυασμός αισθητικής και πρακτικής προσέγγισης της καταγραφής ήχου και σύνθεσης των φιλμ, με τη χρήση ψηφιακών και αναλογικών χειροποίητων μέσων. Απώτερος σκοπός του εργαστηρίου, να γίνει κατανοητό ότι η καταγραφή δεν είναι απλώς μια «συλλογή ήχων», αλλά μια διαδικασία εμπλοκής σε μια κατάσταση ή σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε θέματα ηχογράφησης και σύνθεσης τόσο συλλογικά όσο και μεμονωμένα, με τη χρήση πειραματικών μέσων καταγραφής χώρου και αντικειμένων, δημιουργική συλλογή ήχων, επεξεργασία και μίξη, με σκοπό την ερμηνεία και την ηχητική αφήγηση σε κινούμενη εικόνα. Για να συμμετάσχετε καλέστε στο +30 697 3977532.

Την αμέσως επόμενη μέρα ο σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς («Ευτυχία», «Σόπι - Μια Ημέρα Ακόμη») στήνει masterclass σκηνοθεσίας (12/5, 13.00-16.00) για να σας μεταφέρει όλα τα μυστικά της 7ης τέχνης. Τι ακριβώς κάνει ο σκηνοθέτης στο γύρισμα; Ποιο είναι το πλαίσιο εργασίας του ρόλου του σε όλα τα στάδια παραγωγής της ταινίας; Στο masterclass θα ανοίξει διάλογος στις έννοιες της κινηματογραφικής γλώσσας, της αφήγησης και της δραματουργίας, μέσω της αποδόμησης σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου. Για να συμμετάσχετε καλέστε στο +30 697 4867975.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του i.P.A.S.:

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα