Νέα

Το «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου διαγωνίζεται στο φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς

Από -

Αφού πέρασε από τις μεγάλες οθόνες του φεστιβάλ Δράμας -αποσπώντας τρία βραβεία - και των Νυχτών Πρεμιέρας, προτού ταξιδέψει στο Ρότερνταμ και το διαγωνιστικό τμήμα Voices, το μικρό μήκους ντεμπούτο «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου ετοιμάζει τώρα βαλίτσες για Αμερική.

Το φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς (16-22/6) το οποίο φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά, επέλεξε την ταινία στο διαγωνιστικό τμήμα Young Cineastes. Έτσι, κλικάροντας εδώ θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να δείτε το «Ρουζ» δωρεάν. Η υπόθεσή του αφορά τρεις φίλες οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με μια βαθιά κρίση στη σχέση τους, αφού ζήσουν ένα περιστατικό σεξιστικής βίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού είδαμε το «Ρουζ» στη Δράμα, γράφαμε:
«Οι διαθέσεις σοβαροφάνειας απουσιάζουν πλήρως στο “Ρουζ” του Κωστή Θεοδοσόπουλου, το οποίο χωρίς μεγαλοστομίες τίθεται κριτικά απέναντι σε μια δύσβατη προβληματική πιάνοντας ταυτόχρονα το κλίμα της εποχής, αν όχι και μιας γενιάς. Με μια τριάδα ηθοποιών πρώτης γραμμής στους βασικούς ρόλους, οι Σοφία Κόκκαλη, Ρομάνα Λόμπατς και Σίσσυ Τουμάση ενσαρκώνουν τρεις φίλες οι οποίες θα έρθουν σε ρήξη όταν μία από αυτές αντιδράσει υπερβολικά(;) θέλοντας να προστατέψει την παρέα της. Οι ηρωίδες είναι πολιτικοποιημένες αλλά όχι αρκετά, είναι ανεξάρτητες αλλά έχουν ανάγκη τη στοργή των γονιών, είναι θαρραλέες αλλά δεν περνούν τα όρια. Έτσι ο Θεοδοσόπουλος φωτογραφίζει μια φουρνιά ανθρώπων που ζει σε ενδιάμεσα, που ξέρει τι θέλει αλλά δεν μπορεί να το αποκτήσει και έχει εσωτερικεύσει μια ενοχικότητα που οφείλεται σε κοινωνικές και μη επιταγές περασμένων εποχών. Το “Ρουζ” καρδιοχτυπά δυνατά όσο και αυτοσαρκάζεται με καίρια τοποθετημένες ατάκες που προσφέρουν απροσδόκητο χιούμορ, το οποίο αναδύει την ειλικρίνεια του φιλμ και ένα αφτιασίδωτο coolness. Ακόμα, η ταινία αποζημιώνει για τις ανεπαίσθητες αφηγηματικές αδυναμίες της με μια μελαγχολική και απόλυτα ταιριαστή κατακλείδα, που υπογραμμίζει πως πια οι παρέες είναι η οικογένειά μας».

Σχετικά Θέματα