Νέα

Το Movie Society συνεχίζει γεμάτο σινεφίλ θησαυρούς

Από -

«Shame»
«Shame»

Τριήμερο μοντέρνων αλλά και διαχρονικών σινε-διαμαντιών στις προβολές του Movie Society την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, στις 4 μ.μ., στο σινεμά Odeon Όπερα (22-24/3).

Η αρχή γίνεται με τον Μάικλ Φασμπέντερ σε μια ερμηνεία που τσακίζει, στο διεισδυτικό δράμα «Shame» (2011) του οσκαρικού Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος», «Hunger»). Ο Φασμπέντερ ενσαρκώνει έναν βαθιά καταθλιπτικό άντρα, εθισμένο στο σεξ, ο οποίος προσπαθεί να βρει ισορροπίες στη ζωή του και να νιώσει τη θαλπωρή της οικειότητας.

Ακολουθεί το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ του Ρόμπερτ Όλντριτς «Kiss Me Deadly» (1955). Η ταινία θεωρήθηκε τόσο τολμηρή για την εποχή της, ώστε ένα μέλος εκ των λογοκριτικών επιτροπών έφτασε να τη περιγράφει ως «σχεδιασμένη να καταστρέψει τους νεαρούς θεατές». Η αλήθεια δεν είναι τόσο τραγική γι’ αυτό το γοητευτικό νουάρ, του οποίου το διασκευασμένο σενάριο υπογράφει ο Άλμπερτ Ισαάκ Μπεζερίδης, και αφορά μια παράξενη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας που αποφασίζει να εξιχνιάσει ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ.

banner

Το τριήμερο ολοκληρώνεται με μια προβολή της ενότητας «Σκηνοθέτες που αγαπήσαμε» και την εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού βιβλίου του Τσαρλς Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» (1948) διά χειρός του σπουδαίου Ντέιβιντ Λιν.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα