Κριτική

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

Από -

Ποιο σινε-δικαστήριο θα μπορούσε να καταδικάσει τους συντελεστές οποιουδήποτε χολιγουντιανού σίκουελ αν αυτοί απολογούνταν με το αφοπλιστικό «οι εισπράξεις των προηγούμενων ταινιών με έβαλαν να το κάνω»; Οι παραγωγοί του τρίτου «Καλέσματος» δεν εξαιρούνται φυσικά, επεκτείνοντας το πετυχημένο τρομο-franchise με μια ακόμα «αληθινή ιστορία» των παραψυχολόγων Εντ και Λορέιν Γουόρεν.

Αυτή του Άρνι Τζόνσον, ο οποίος το 1981 ήταν παρών σε μια τελετή εξορκισμού και λίγο αργότερα δολοφόνησε τον σπιτονοικοκύρη του. Οι Γουόρεν είναι πεπεισμένοι πως είναι δαιμονισμένος κι η αλήθεια είναι πως πριν τα πονηρά πνεύματα στήσουν χορό ο «Διάβολος…» κρατά το ενδιαφέρον με καλοστημένο σασπένς και υποβλητική αγωνία. Όταν όμως ο αντίπαλος των ανίκητων –και τόσο ερωτευμένων– παραψυχολόγων εμφανιστεί τελικά, οι γραφικές ευκολίες έχουν ήδη πάρει το πάνω χέρι.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες. Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Ρουάιρι Ο’Κόνορ, Σάρα Κάθριν Κουκ, Τζον Νομπλ. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.