Νέα

Το εργαστήριο Oxbelly στο Costa Navarino περιμένει τα σενάριά σας

Από -

Ο Γουίλεμ Νταφόε στο Oxbelly
Ο Γουίλεμ Νταφόε στο Oxbelly

Η ετήσια συνάντηση κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό Oxbelly, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2020 (25/6-4/7) για πέμπτη συνεχή χρονιά και περιμένει τα σενάρια της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας σας.

Με έδρα τη Μεσσηνία και το Costa Navarino, το εργαστήριο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (Faliro House) έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα για να εργαστούν νέοι κινηματογραφιστές και να αναπτύξουν το όραμά τους. Συγκεκριμένα στο Oxbelly θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 8-10 κινηματογραφιστές οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε ένα εντατικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διάρκειας 10 ημερών.

Στο πλαίσιο του Oxbelly διοργανώνονται εργαστήρια, ομιλίες και δραστηριότητες, ενώ οι συμμετέχοντες δημιουργοί έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους συνάδελφους τους από το εξωτερικό. Ακόμα, το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να σκηνοθετήσουν μια σκηνή της επιλογής τους. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Oxbelly είναι η κορυφαία εγχώρια δημιουργός Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»).

Το Oxbelly του περασμένου καλοκαιριού επισκέφτηκαν ως σύμβουλοι σεναρίου οι: Μάικλ Αλμερέιντα («Hamlet», «Nadja»), Πολ Τόμας Άντερσον («Αόρατη Κλωστή», «The Master», «Θα Χυθεί Αίμα»), Γιόνας Καρπινιάνο («Mediterranea»), Λίζα Τσολοντένκο («Τα Παιδιά Είναι Εντάξει»), Γουίλεμ Νταφόε, Γκρεγκ Ντάνιελς (βραβευμένος με Έμι σεναριογράφος σειρών όπως το «The Office»), Ναόμι Φόνερ («Running on Empty»), Νικ Κρολ, Λουκρέσια Μαρτέλ («Ζάμα») , Ντι Ρις («Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπί»), Ολιβιέ Περ (εκτελεστικός διευθυντής στο Arte France), Ζοάο Πέδρο Ροντρίγκεζ («Ο Ορνιθολόγος»), Ταρίκ Σαλέχ («Κάιρο Εμπιστευτικό»), Εύα Στεφανή, Τζιμ Τέιλορ («Πλαγίως», «Σχετικά με τον Σμιντ»). Οι δημιουργικοί σύμβουλοι του 2020 θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η κατάθεση αιτήσεων στο Oxbelly έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 15/12. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Oxbelly εδώ .

Σχετικά Θέματα