Νέα

Το ελληνικό σινεμά πάει Νέα Υόρκη

Από -

«1968»
«1968»

Ανανεωμένο και με νέα καλλιτεχνική διευθύντρια την Μαρία Τζομπανάκη, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης σηκώνει αυλαία για 12η φορά την Πέμπτη 18/10, και ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα.

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25 ταινίες αναγνωρισμένων και ανερχόμενων Ελλήνων δημιουργών, η διοργάνωση φιλοξενεί τα καλύτερα του εθνικού μας σινεμά στις αίθουσες Florence Gould Hall Theater και Le Skyroom που εδρεύουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο και βρίσκονται στην καρδιά του Μανχάταν.

Το φεστιβάλ «ανοίγει» το «1968» του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη, ενώ η διοργάνωση στην  προβολή της ταινίας «Το Κορίτσι με τα Μαύρα» (Μιχάλης Κακογιάννης, 1956), θα τιμήσει έργο του Ελληνοαμερικανού διανοούμενου Νταν Γεωργακά. Ακόμα, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα λάβει τιμητική βράβευση για το σύνολο τις προσφοράς του στην ελληνική τέχνη.

Μεταξύ των ταινιών που θα παρακολουθήσει το κοινό βρίσκεται η πρόσφατη κωμωδία του Νίκου Περάκη με τίτλο «Success Story», τη νέα ταινία της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν «Chinatown, Τα Τρία Καταφύγια», αλλά και το ντοκιμαντέρ για τον αγαπημένο μουσικό Νίκο Παπάζογλου «Εγώ και ο Ίσκιος μου» (Μιχάλης Αριστείδου & Ιωάννης Γρηγορόπουλος).