Νέα

Το «Dune» αποκτά και επίσημα συνέχεια

Από -

Η ευχή πολλών θαυμαστών της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ έγινε πραγματικότητα, καθώς ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πως το επιτυχημένο sci-fi έπος «Dune» πρόκειται να αποκτήσει δεύτερο μέρος.

Μέσω Twitter και με μια λιτή ανακοίνωση, η συνεργάτιδα της Warner και εταιρία πίσω από το «Dune» Legendary, δήλωσε πως: «Αυτό ήταν μόνο η αρχή... Ευχαριστούμε όλους όσους έχουν βιώσει την εμπειρία του "Dune" έως τώρα, αλλά και όσους πρόκειται να το κάνουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε το ταξίδι!».

Για να πάρει το σίκουελ το πράσινο φως χρειάστηκε πρώτα το «Dune» να τεσταριστεί στο box office, όπου τα πήγε κάθε άλλο παρά άσχημα. Παγκοσμίως φτάνει τα 225 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας προηγουμένως σημειώσει άνοιγμα 40,1 εκατ. Καμία άλλη ταινία της Warner δεν είχε καταφέρει τέτοιο πρώτο τετραήμερο φέτος, ενώ θετικά επέδρασε επίσης το γεγονός πως δούλεψε η ταυτόχρονη πρεμιέρα του sci-fi στο HBO Max. Σχεδόν 2 εκατ. χρήστες νοίκιασαν το «Dune» από το σπίτι, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Legendary το παραπάνω πλάνο δε θα επαναληφθεί στο δεύτερο μέρος, το οποίο δρομολογείται για αρχικά αποκλειστική διανομή στους κινηματογράφους, προτού διατεθεί σε streaming.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό σινεμά

Σχετικά Θέματα