Νέα

Το CineDoc μας κλείνει θέση στον Υπερσιβηρικό!

Από -

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μοιάζει ένα ταξίδι με τον μυθικό Υπερσιβηρικό, η επόμενη προβολή του CineDoc φροντίζει να σας επιβιβάσει στα βαγόνια του.

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στην Γ΄ Θέση» μέσα από το φακό του σκηνοθέτη Ρόντιον Ισμαΐλοφ, καταγράφει στη διάρκεια επτά ημερών τις μαγευτικές εικόνες της μακρύτερης σιδηροδρομικής διαδρομής του κόσμου. Ο Ισμαΐλοφ ταξίδεψε με τον Υπερσιβηρικό τις παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2016, διέσχισε επτά ζώνες ώρας και 9 χιλιάδες χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια των οποίων περιπλανήθηκε στα ανοιχτά βαγόνια της Γ΄ θέσης του τρένου.

Εκεί ζήτησε από τους συνεπιβάτες του να αφηγηθούν στην κάμερα τις μοναδικές ιστορίες τους. Βλέπουμε μεταξύ άλλων έναν πρώην κρατούμενο ο οποίος επιστρέφει σπίτι μετά από μια δεκαετία, έναν ηλικιωμένο ο οποίος πηγαίνει λιχουδιές στα εγγόνια του, και μια παρέα Ιαπώνων φοιτητών να μοιράζεται ποτά με Ρώσους εργάτες.


i Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 9/1 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.30 και στον κινηματογράφο Δαναό την Κυριακή 13/1 στις 16.00. Την προβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου θα προλογίσει ο Κώστας Αϊβαλιώτης, συνιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας - Ethnofest και Διευθυντής Διανομής και Προώθησης (Hellas Film) στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Είσ.: € 6.

Σχετικά Θέματα