Θέμα

Το «Joker» και επίσημα φαινόμενο με 300.000 θεατές την πρώτη εβδομάδα προβολών

Από -

Τα σχεδόν 23 χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν την Τετάρτη 2/10, μια μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του «Joker», προετοίμασαν το έδαφος για την κοσμοσυρροή που θα επικρατούσε στις αίθουσες τις επόμενες μέρες. Μια εβδομάδα και πλέον μετά οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, με τους θεατές να φτάνουν πανελλαδικά τους 300.000 και τον ενθουσιασμό για την ταινία να παραμένει στα ύψη.

Το «Joker» μετά από μόλις μια βδομάδα κυκλοφορίας είναι ήδη η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς, πίσω από τους «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» οι οποίοι σταμάτησαν στα 537.690 εισιτήρια, με τα στοιχεία του box office αυτήν τη στιγμή να υποδεικνύουν μια δυναμική χωρίς ταβάνι για το «Joker».

Οι ουρές πολλών μέτρων στα ταμεία των κινηματογράφων έγιναν καθημερινό φαινόμενο, μια εικόνα που μεταφράζεται και αριθμητικά. Είναι ενδεικτικό πως τα εισιτήρια που κόπηκαν Δευτέρα-Τετάρτη (7-9/10) ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνα του Σαββατοκύριακου (5-6/10), των παραδοσιακά πιο «ισχυρών» ημερών για το box office. Μόνο στις 9/10 κόπηκαν πανελλαδικά πάνω από 270.000 εισιτήρια! Η ζήτηση είναι τόσο θερμή που αρκετοί κινηματογράφοι τροποποιούν το πρόγραμμά τους προσθέτοντας προβολές του «Joker», ενώ ακόμα και μερικοί θερινοί παρατείνουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της ταινίας.

banner

Το διαχρονικό αντίκτυπο του χαρακτήρα του Joker σε συνδυασμό με την παρουσία του Γιόακιν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η θερμή υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς και το σαρωτικό word of mouth που έχει κατακλύσει τα social media, ώθησαν πολλούς να επισκεφτούν το κοντινό τους σινεμά για να δουν την ταινία που πια αντιμετωπίζεται ως φαινόμενο. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι είχαν μήνες να πάνε κινηματογράφο, αλλά πλήρωσαν εισιτήριο για το «Joker».

Επομένως το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πού θα σταματήσει το «Joker»; Είναι αδύνατο να το προβλέψει κανείς, όμως την εικόνα των κατάμεστων κινηματογράφων και των ένθερμων συζητήσεων για την ταινία ευχόμαστε να τη βλέπουμε για καιρό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Σχετικά Θέματα

Ο «Joker» έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

11/10/2021

Ο «Joker» έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

Η σαρωτική ταινία του Τοντ Φίλιπς με τον οσκαρικό Γιόακιν Φίνιξ κάνει πρεμιέρα στην ελεύθερη τηλεόραση.

Το «Joker» στις εμπορικότερες ταινίες της δεκαετίας στην Ελλάδα

16/10/2019

Το «Joker» στις εμπορικότερες ταινίες της δεκαετίας στην Ελλάδα

Ασταμάτητη η ταινία του Τοντ Φίλιπς βάζει πλώρη για να σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ του εγχώριου box office.

Τα πρόσωπα πίσω από το πένθιμο soundtrack του «Joker»

14/10/2019

Τα πρόσωπα πίσω από το πένθιμο soundtrack του «Joker»

Μια Ισλανδή τσελίστρια, ένας ξεχασμένος φολκ μουσικός και ένας καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα γκλαμ ρόκερ συνθέτουν την ηχητική επένδυση της ταινίας φαινόμενο.

5 διαταραγμένοι κινηματογραφικοί χαρακτήρες που μας ξεβολεύουν

09/10/2019

5 διαταραγμένοι κινηματογραφικοί χαρακτήρες που μας ξεβολεύουν

Δεν έχουν στόχο το χρήμα, αλλά προσπαθούν να εκδικηθούν την κοινωνία, κατανοούμε τα κίνητρα τους αλλά όχι τις πράξεις τους. Αυτοί είναι οι κινηματογραφικοί δολοφόνοι που ξεσήκωσαν αντιδράσεις γιατί έφτασαν πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Τι σχέση έχουν το «Joker», ένας τελειωμένος πάνκης και ένας θανατοποινίτης;

05/10/2019

Τι σχέση έχουν το «Joker», ένας τελειωμένος πάνκης και ένας θανατοποινίτης;

Μια αναπάντεχη σύνδεση τριών προσώπων που δίνει ακόμα πιο ανατριχιαστικές διαστάσεις στο αντίκτυπο του «Joker».

O «Joker» είναι η τρομακτική αντανάκλαση της εποχής μας

03/10/2019

O «Joker» είναι η τρομακτική αντανάκλαση της εποχής μας

Το αντιηρωικό φιλμ του Τοντ Φίλιπς κρατά τις υποσχέσεις του και προσφέρει ατόφια ψυχαγωγία, γερές δόσεις δράσης συνδυασμένες με κινηματογραφική αυθεντικότητα, όμως καταφέρνει τόσο να απαθανατίσει το πνεύμα των καιρών όσο και να λειτουργήσει σαν προειδοποιητικό μήνυμα από το μέλλον.

Joker

03/10/2019

Joker

Μια ώριμα δραματική στροφή για τον δημιουργό του «Hangover», ο οποίος αξιοποιεί εύστροφα τόσο την κόμικς πρώτη ύλη όσο και τις πολλαπλές αναγνώσεις του, κερδίζοντας το Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας.