Νέα

Το 11ο Micro μ Festival φέρνει κοντά 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

Από -

Το Micro μ Festival συνεχίζεται για 11η χρονιά από 7 έως 10 Οκτωβρίου, φέρνοντας μαζί θεατές από όλο τον κόσμο. Στις φετινές προβολές θα συμμετέχουν 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού: Αθήνα (Cine Τριανόν), Θεσσαλονίκη (Θέατρο Σοφούλη), Ρόδος (Δημοτικό Θέατρο Ρόδου), Βέροια (Κινηματογράφος ΣΤΑΡ), Ξάνθη (Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ.), Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον), Πτολεμαΐδα (Πνευματικό Κέντρο), Ρέθυμνο (Σημείο) και Παρίσι (Centre Culturel Irlandais). Σε αυτά τα μέρη θα προβληθεί ταυτόχρονα το διαγωνιστικό μέρος στις 9 Οκτωβρίου (6.30 μ.μ.) με 15 συνολικά ταινίες μικρού μήκους.

Για πρώτη φορά το Micro μ Festival διοργανώνει το «Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα» όπου Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν τα φιλμ τους στις 7 & 8 Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Από τις 10 διαγωνιζόμενες ταινίες, το κοινό μπορεί να επιλέξει την αγαπημένη του και ο σκηνοθέτης της νικήτριας θα δικαιούται δωρεάν υπηρεσίες PostProduction ή ενοικίασης εξοπλισμού από την RGB studios για την επόμενη παραγωγή του.

Οι ταινίες του διεθνούς μέρους του φεστιβάλ, οι οποίες έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, θα προβληθούν αποκλειστικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, αναδεικνύοντας διαφορετικές γεωγραφικές πτυχές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

banner

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.