Νέα

Τι δουλειά έχει ο Ντέιβιντ Λιντς στο νέο βίντεο κλιπ του Flying Lotus;

Από -

Τον Ντέιβιντ Λιντς πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, σε κάποιο πρότζεκτ είναι μπλεγμένος... Γιατί μπορεί η τελευταία του μεγάλου μήκους να κυκλοφόρησε πριν από 13 χρόνια («Inland Empire»), ο ίδιος όμως είναι αφοσιωμένος σε μια ζωή γεμάτη τέχνη, την «art life» δηλαδή, όπως ταιριαστά τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ για το έργο του που κυκλοφόρησε το 2016.

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε την τρίτη αριστουργηματική σεζόν του «Twin Peaks», πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε τη βιογραφία του «A Room to Dream», ενώ λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησε ο δίσκος «Thought Gang», τον οποίο είχε ηχογραφήσει με το διαχρονικό συνεργάτη του Άντζελο Μπανταλαμέντι, και μέχρι πρότινος θεωρούταν χαμένος. Μάλιστα, με αφορμή αυτήν την κυκλοφορία, γύρισε την -αναμενόμενα- «πειραγμένη» μικρού μήκους «Ant Head».

Αυτήν τη φορά, ο Λιντς ενώνει τη φαντασία του με εκείνη του ιδιοσυγκρασιακού Flying Lotus, του πειραματικού δημιουργού ο οποίος εκτός από της εξαιρετικές δουλειές του στην ηλεκτρονική μουσική, πριν από δύο χρόνια σκηνοθέτησε το «Kuso». Ένα πειραματικό, ιμπρεσιονιστικό φιλμ που επιτίθεται στις αισθήσεις και δίχασε το κοινό στα φεστιβάλ που προβλήθηκε. Με αφορμή λοιπόν το νέο του δίσκο, με τίτλο «Flamagra» (24/5, Warp), ο Flying Lotus καλεί τον Λιντς να αφηγηθεί μια ανατριχιαστική σύντομη ιστορία σε ανυποψίαστα μικρά παιδιά για τις ανάγκες του τραγουδιού «Fire is Coming». Το πρόσωπο του σκηνοθέτη εμφανίζεται ξαφνικά στο κεφάλι ενός λύκου, με τη συνολική αύρα του βίντεο να μοιάζει απευθείας βγαλμένη από το σύμπαν του «Twin Peaks» ή απλώς από ένα αποτρόπαιο εφιάλτη.

Δείτε το βίντεο του «Fire is Coming»:

Σχετικά Θέματα