Θέμα

Τα σινεμά άνοιξαν! Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο βράδυ επαναλειτουργίας των θερινών κινηματογράφων

Από , -

Θησείον
Θησείον

Επτά μήνες χωρίς σινεμά και σχεδόν ένα χρόνο μετά από την πρώτη «μετα-καραντινική» επαναλειτουργία των θερινών σινεμά, την Παρασκευή (21/5) οι προβολείς των υπαίθριων κινηματογράφων άναψαν και πάλι, προσδοκώντας όχι μόνο μια απολύτως αναγκαία αναθέρμανση της δραστηριότητάς τους, αλλά και την επανασύνδεση με το κοινό. Το οποίο, μάλιστα, αποδείχθηκε διψασμένο για σινεμά στη μεγάλη οθόνη.

Και εάν πέρσι, την 1η Ιουνίου, λίγο το μούδιασμα των εξόδων μετά από δίμηνο lockdown σε συνδυασμό με τον κακό καιρό έφεραν μια απλώς συμπαθητική προσέλευση στα σινεμά, φέτος η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Το κλίμα στα φουαγιέ ήταν εύθυμο, οι θεατές ενθουσιασμένοι εύχονταν καλές δουλειές στους αιθουσάρχες, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναφώνησαν «επιτέλους!» καθώς έβρισκαν τη θέση τους κρατώντας αχνιστό ποπ κορν. Όπως επίσης  sold out που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, με αρκετούς να δυσανασχετούν συνειδητοποιώντας πως έμειναν χωρίς εισιτήριο.

Αυτή ήταν η εικόνα σε κινηματογράφους όπως η Αθηναία, το Άνεσις Cine και τα Παναθήναια, όπου προβαλλόταν η αριστουργηματική «Χώρα των Νομάδων» και το ελληνικό «Πρόστιμο» στο σινεμά της Μαυρομιχάλη. Να σημειώσουμε, βέβαια, πως με δεδομένη την προσέλευση στο 75% και την απαγόρευση στις 00.30, απαιτείται τουλάχιστον μια παρέμβαση σε σχέση με το τελευταίο μέτρο, έτσι ώστε οι κινηματογράφοι να έχουν την ευχέρεια της δεύτερης προβολής - ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία τους. Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ της Παρασκευής αποδείχθηκε έμπρακτα πόσο ανάγκη είχαν οι Αθηναίοι το σινεμά και ότι η δύναμή του να γοητεύει κάθε άλλο παρά έφθινε ύστερα από τόσους μήνες οικιακών streaming προβολών.

banner

Δείτε φωτογραφίες από την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά:

Άνεσις Cine

Εκράν

Θησείον

Κάρμεν

Παναθήναια

Σχετικά Θέματα