Κριτική

Συνήγορος Υπεράσπισης

Από -

Ένα δικαστικό δράμα που παρουσιάζει μια αφηγηματικά διάτρητη ιστορία, με σχηματικούς χαρακτήρες τους οποίους ερμηνεύουν η άχρωμη Ρενέ Ζελβέγκερ και ο ξύλινος Κιάνου Ριβς.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Ρίτσαρντ Ράμσεϊ αναλαμβάνει μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις της καριέρας του. Πρόκειται για την υπεράσπιση του 17χρονου Μάικ Λάσιτερ, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του και ομολόγησε λίγο αργότερα την ενοχή του. Η πρόσληψη της καινούργιας βοηθού του Ζανέλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τις νέες αποκαλύψεις να μετατρέπουν την απόφαση σε θρίλερ... Ή μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι συντελεστές του φιλμ. Διότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά το οσκαρικό «Παγωμένο Ποτάμι» η Κόρτνεϊ Χαντ κάνει μια παντελώς άστοχη επιστροφή με ένα δικαστικό δράμα που, αντί να ανάβει, βρέχει το φιτίλι του σασπένς όσο περνάει η ώρα. Ένοχος γι’ αυτό είναι ο ανενεργός για πάνω από 15 χρόνια σεναριογράφος Νίκολας Καζάν («Το Γύρισμα της Τύχης»), ο οποίος παρουσιάζει μια αφηγηματικά διάτρητη ιστορία με απόλυτα σχηματικούς χαρακτήρες. Η άχρωμη επιστροφή της αγνώριστης Ρενέ Ζελβέγκερ, ο ξύλινος Κιάνου Ριβς και η τηλεοπτική φωτογραφία του Τζουλς Ο’Λάφλιν οδηγούν στη χωρίς δημιουργικά ελαφρυντικά κινηματογραφική καταδίκη του δικαστικού δράματος.