Φεστιβάλ

Συνεχίζεται με δυναμική συμμετοχή το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

«Πρώτος Έρωτας»
«Πρώτος Έρωτας»

Τους ψηφιακούς προβολείς του έχει ανάψει για τα καλά το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας (27/3-7/4) το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (https://iffl.gr/) έχοντας βρει θερμή σινεφιλική ανταπόκριση.

banner

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (27-28/3) εγκαινιάστηκε το επετειακό αφιέρωμα Επαναστατικά Κινήματα, με την εισήγηση του μελετητή θεσσαλικής ιστορίας Κώστα Σπανού («Επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία») την οποία διαδέχθηκε η προβολή της σινε-βιογραφίας «Θεόφιλος» (Λάκης Παπαστάθης, 1986) αφιερωμένο στο σπουδαίο λαϊκό ζωγράφο. Ακολουθεί η ταινία «Μπάιρον, Μπαλάντα Σ' Έναν Δαίμονα» (Νίκος Κούνδουρος, 1992) στις 1/4 και τα ντοκιμαντέρ «Ελλάδα 1821, ο Ξεσηκωμός του Γένους» (Γιώργος Λουίζος, 2009) και «Ρήγας Βελεστινλής» (Πάνος Κυπαρίσσης, 1999) στις 6/4. Οι προβολές πλαισιώνονται από μια συζήτηση γύρω από τη σχέση του ελληνικού κινηματογράφου με την Επανάσταση του 1821 μαζί με τον εκδότη, κριτικό κινηματογράφου και σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτο.

«Μπάιρον, Μπαλάντα Σ' Έναν Δαίμονα»
«Μπάιρον, Μπαλάντα Σ' Έναν Δαίμονα»

Ως προς το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεκινά το τμήμα των ταινιών μικρού μήκους animation που αποτελείται από 25 παραγωγές και παράλληλα, το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα με τις 34 συμμετοχές.  Ανάμεσά τους βρίσκονται βραβευμένες ταινίες όπως το «Madonna F64.0» του Σταύρου Μαρκουλάκη και ο «Πρώτος Έρωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη. Δείτε αναλυτικά όλες τις ταινίες εδώ.

banner

Σχετικά Θέματα