Νέα

«Συναντάμε» ψηφιακά τον οσκαρικό σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν

Από -

©Thierry Bal
©Thierry Bal

Με αφορμή το έργο «End Credits» που φιλοξενείται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, που συμπληρώνει την 7η Μπιενάλε της Αθήνας, ο δημιουργός του και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος», «Shame») θα συνομιλήσει μέσω Zoom με το κοινό την Πέμπτη 14/10 (19.00).

Ο ΜακΚουίν, ο οποίος πρόσφατα παρέδωσε μια σπουδαία μίνι σειρά με τίτλο «Small Axe», έκανε τα πρώτα βήματά του στο χώρο της τέχνης, κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο Turner. Εν προκειμένω, το «End Credits» αποτελεί ένα φιλμ - φόρος τιμής στον Αφροαμερικανό τραγουδιστή και ακτιβιστή Πολ Ρόμπσον ο οποίος κυνηγήθηκε απ’ το FBI και κατ' επέκταση, σε όσους μαρτύρησαν στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Το έργο είναι διαθέσιμο στο κοινό έως τις 24/10 με ελεύθερη είσοδο στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Ο ΜακΚουίν θα συνομιλήσει  με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας Poka-Yio και τη συνεργάτιδα της Στέγης και ακτιβίστρια Eirini Niamouaia Ontoul. Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη φόρμα που θα βρείτε εδώ. Η κουβέντα θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα διαρκέσει συνολικά 45'.

banner

Σχετικά Θέματα