Νέα

Στο «Jojo Rabbit» το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ του Τορόντο

Από -

Ο λαός του Τορόντο μίλησε! Το μεγάλο βραβείο του καναδέζικου φεστιβάλ, το οποίο καθορίζεται από τις ψήφους του κοινού, πηγαίνει στην πειραγμένη κωμωδία «Jojo Rabbit» του Τάικα Γουαϊτίτι, η οποία μετατρέπεται αυτόματα σε οσκαρικό φαβορί.

Ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης με τις πανέξυπνες ιδέες που συνδυάζει πάντα με χιούμορ («What We Do in the Shadows», «Hunt for the Wilderpeople») και ο οποίος οφείλεται για το διασκεδαστικό «Thor: Ragnarok», στο «Jojo Rabbit» εμπνέεται από μια εφιαλτική περίοδο της ιστορίας για να αφηγηθεί μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης.

Μεταφερόμαστε στη ναζιστική Γερμανία όπου ένα μοναχικό αγόρι έχει για φανταστικό φίλο τον Χίτλερ, τον οποίο ενσαρκώνει ο ίδιος ο Γουαϊτίτι. Περνά διασκεδαστικές και άκρως πολεμοχαρείς στιγμές σε μια ναζιστική κατασκήνωση, όταν η κοσμοθεωρία του γκρεμίζεται με την είδηση πως η μητέρα του κρύβει στο σπίτι μια νεαρή Εβραία.

Θυμίζουμε πως περσινή νικήτρια του φεστιβάλ αναδείχθηκε η ταινία «Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι, η οποία στη συνέχεια απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, συνεχίζοντας μια παράδοση που θέλει τις ταινίες που βραβεύονται στο Τορόντο να επικρατούν και στη σημαντικότερη οσκαρική κατηγορία. Προηγουμένως την ίδια τύχη είχαν ταινίες όπως τα «12 Χρόνια Σκλάβος», «Ο Λόγος του Βασιλιά» και «Slumdog Millionaire», ενώ υποψήφια στην κατηγορία ήταν τα «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» και «La La Land». Λέτε να δούμε τον Γουατίτι αγκαλιά με τον θείο Όσκαρ;