Φεστιβάλ

Στην ταινία «Ένας Γιος» τα βραβεία του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

«Ένας Γιος»
«Ένας Γιος»

Έριξε αυλαία απόψε το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, απονέμοντας τις δάφνες του στις τρεις ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό τμήμα.

banner

Βέβαια, μία ήταν η ταινία που κέρδισε τις καρδιές της κριτικής επιτροπής και του κοινού, αποσπώντας και τα σχετικά βραβεία. Πρόκειται για το βραβευμένο με Σεζάρ κοινωνικό δράμα «Ένας Γιος» του Μεχντί Μπαρσαουί. Η υπόθεση του φιλμ αφορά μια οικογένεια από την Τυνησία που δίνει μάχη για να σώσει το παιδί της όταν γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Με αφορμή των βραβεύσεών του στο φεστιβάλ, ο σκηνοθέτης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η ταινία άρεσε στο ελληνικό κοινό (…) ευχαριστώ πολύ. Ιδίως γιατί σ' αυτούς τους λίγο θλιβερούς καιρούς που ζούμε, είναι χαρά να διαπιστώνουμε ότι οι ταινίες εξακολουθούν να αγγίζουν το κόσμο και να προκαλούν συγκινήσεις».

Να σημειώσουμε εδώ πως το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου μπορεί να ολοκληρώθηκε, όμως πρόθεση της διοργάνωσης είναι οι δράσεις του να μην περιοριστούν online, αλλά μόλις ανοίξουν οι κινηματογράφοι να επιστρέψει στην πόλη με δια ζώσης προβολές.

banner

Σχετικά Θέματα