Νέα

Star Wars για πάντα! Νέα τριλογία στα σκαριά από τη Disney

Από -

Ένα μήνα πριν προβληθεί στις αίθουσες η όγδοη ταινία στο saga toυ «Πόλεμου των Άστρων», ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της Ρίαν Τζόνσον («Λούπερ») «κλειδώνει» με τη Disney συμφωνία για την εκκίνηση μιας νέας, ξεχωριστής και καθόλα πρωτότυπης τριλογίας.

Ο Τζόνσον που ανέλαβε να συνεχίσει την επιτυχία του Τζ. Τζ. Άμπραμς με το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», το οποίο ξεπέρασε το 1 δις σε εισπράξεις παγκοσμίως, άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της εταιρίας αφού δήλωσαν «εξαιρετικά περήφανοι» για το τελικό αποτέλεσμα. «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» κυκλοφορούν στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου και μένει να φανεί εάν πράγματι ο Τζόνσον, ένας σκηνοθέτης με μόλις τρεις μεγάλου μήκους στις «πλάτες» του, τα κατάφερε με τόση επιτυχία.

Ο Ρίαν Τζόνσον («c» Τζεράρντο Μόρα / Getty Images)
Ο Ρίαν Τζόνσον («c» Τζεράρντο Μόρα / Getty Images)

Η νέα πρωτότυπη τριλογία δε θα σχετίζεται με την ιστορία των Σκαϊγουόκερ, αντιθέτως θα μας συστήσει νέους χαρακτήρες από ένα μέρος του γαλαξία που δεν είχε εξερευνηθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Η Κάθλιν Κένεντι, πρόεδρος της Lucasfilm και ο άνθρωπος που παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις σε κάθε ταινία, δήλωσε γία τον Τζόνσον πως η συνεργασία της μαζί του ήταν μία από τις καλύτερες της καριέρας της και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρη πως θα προσφέρει σπουδαία πράγματα με τις νέες ταινίες.

Δεν είναι πάντα όλα ρόδινα όμως στο μέτωπο των διαφόρων Star Wars σχεδίων. Το επεισόδιο οκτώ μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, μετέωρο όμως βρέθηκε το αμέσως επόμενο όταν ο σκηνοθέτης του Κόλιν Τρέβοροου («Jurassic World») εγκατέλειψε τα γυρίσματα επικαλούμενος δημιουργικές διαφορές, με τον δοκιμασμένο Τζ. Τζ. Άμπραμς να τον αντικαθιστά. Σε παρόμοιες περιπέτειες μπλέχτηκε και το spin-off «Solo: A Star Wars Story» το οποίο το περασμένο καλοκαίρι έχασε τους σκηνοθέτες του Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, για να αντικατασταθούν από τον έμπειρο Ρον Χάουαρντ («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος»).

Μοιραζόμαστε και εμείς τις πρώτες ενθουσιώδεις αντιδράσεις αναλογιζόμενοι τις συναρπαστικές εικόνες που μας περιμένουν στον «πολύ, πολύ μακρινό γαλαξία», δε ξεχνάμε όμως πως πάνω από όλα το «Star Wars» είναι ένα προϊόν και ως τέτοιο πιθανότατα να αποφύγει τους πειραματισμούς για χάρη των δοκιμασμένων συνταγών. Ας ελπίσουμε να συμβεί το αντίθετο, και είθε η Δύναμη να είναι μαζί μας...

Σχετικά Θέματα