Νέα

Στα σκαριά η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη

Από -

Ο γνωστός μας ταλαντούχος και βραβευμένος σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης, του οποίου πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη ταινία με τίτλο «Οίκτος», ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του.

banner

Ο λόγος για τα «Πουλιά», μια ταινία που συνδυάζει στοιχεία ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία εμπνέεται από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ενώ ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη.

Η ταινία σκιαγραφεί τον τρόπο που η παράσταση έφτασε ως την Αμερική και τον τρόπο που ένα αρχαίο κείμενο συνδέεται με τη ζωή και την πραγματικότητα. Ακόμη, μιλά για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Πρόκειται για μια ταινία που παρατηρεί τα πουλιά, τα οποία όμως είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

banner
 © Stavros Habakis
© Stavros Habakis

Τα «Πουλιά» είναι η πρώτη ταινία παραγωγής του Onassis Culture, σε συνεργασία με τη Neda Film της Αμάντας Λιβανού. Ένα απόσπασμα από αυτήν θα προβληθεί στο φεστιβάλ της Λεζ Αρκ στη Γαλλία στις 16/12, στο τμήμα της αγοράς work in progress. Η ταινία διαγωνίζεται για το βραβείο Eurimages, που απονέμεται από το Ταμείο Συμπαραγωγών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019.

Σχετικά Θέματα