Νέα

Σπουδαίες ταινίες του μοντέρνου ασιατικού σινεμά στο Cinobo

«Αίσθηση Αμαρτίας»
«Αίσθηση Αμαρτίας»

Η περσινή βράβευση των «Παράσιτων»  του Μπονγκ Τζουν-χο με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, επισφράγισε εμφατικά τη σταθερή άνοδο όχι μόνο του κορεατικού, αλλά συνολικά του ασιατικού σινεμά στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

banner

Αυτό τιμά στο νέο του αφιέρωμα το Cinobo με τίτλο «New Asian Cinema». Η streaming πλατφόρμα φιλοξενεί ήδη μια σειρά εξαιρετικών ταινιών, συγκεκριμένα: Το υποβλητικό ερωτικό θρίλερ «Η Υπηρέτρια» (2016) του Παρκ Τσαν-Γουκ, το πειραγμένο ρομάντζο «Η Διπλή Ζωή της Ασάκο» (Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, 2018), το κινέζικο «Πέρα από τα Βουνά» (Ζία Ζιάνγκ Κε, 2015), το καταιγιστικό zombie movie «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» (Γέον Σανγκ-χο, 2016) και το βραβευμένο στις Κάνες «Παιχνίδι με τη Φωτιά» (Τσανγκ - Ντονγκ Λι, 2018).

banner

Σύντομα πρόκειται να προστεθούν ακόμα πέντε ταινίες, ξεκινώντας στις 19/1 με το «Cemetery of Splendor» του εικονοκλάστη Ταϊλανδού Απιτσατπονγκ Βερεσεθακούλ. Ακολουθούν:

Δύο ακόμα καταπληκτικά φιλμ του Ζία Ζιάνγκ Κε, η «Αίσθηση Αμαρτίας» (2013) με βραβείο σεναρίου στις Κάνες (20/1) και οι «Στάχτες μιας Αγάπης» (2018) στις 21/1. Τη σκυτάλη ο Ντιάο Γινάν που υπογράφει τις ταινίες «Night Train» (2007, 25/1) και «The Wild Goose Lake» (2019, 26/1).

«Η Υπηρέτρια»
«Η Υπηρέτρια»

Το αφιέρωμα «New Asian Cinema» έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ασιατικών ταινιών που ήδη υπάρχουν στο Cinobo. Όπως η βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο ταινία του Γινάν «Μαύρος Άνθρακας σε Λεπτό Πάγο» (2014), τα τρία τρομερά φιλμ που αναδεικνύουν το σπουδαίο σινεμά του Μπονγκ Τζουν-χο («Μνήμες Φόνων», «Σκύλος που Γαβγίζει», «Μητέρα»), όπως επίσης αυτό του Χιροκάζου Κορεέντα («Κλέφτες Καταστημάτων», «Το Τρίτο Έγκλημα», «Η Μικρή Μας Αδερφή»).

Σχετικά Θέματα