Κριτική

Σκοτεινός Διάδρομος

Από -

Ανορθόγραφο θρίλερ το οποίο από τη μία προσπαθεί να αποφύγει τα φτηνά τρικ τρόμου και από την άλλη καταφεύγει σε όποιο χοντροκομμένο κλισέ μπορούν να πατήσουν μια αγωνιώδης πλοκή και ο χαρακτήρας μιας έφηβης επαναστάτριας χωρίς (ή μήπως με;) αιτία.

Αν αγωνιάτε για το φετινό Χρυσό Βατόμουρο β΄ γυναικείου ρόλου, σας έχουμε από τώρα τη σίγουρη νικήτρια. Η Ούμα Θέρμαν «τα σπάει» ως η-πιο-προφανής-κακιά της χρονιάς, στον ρόλο της μαντάμ Ντιπρέ, της αυστηρής διευθύντριας με την έντονη γαλλική προφορά ενός μυστηριώδους, απομονωμένου οικοτροφείου θηλέων.

Στα όρια του αυτοπαρωδιακού cult, κερδίζει τις εντυπώσεις από ένα ανορθόγραφο θρίλερ του Ισπανού Ροντρίγκο Κορτές («Buried»), το οποίο από τη μία προσπαθεί να αποφύγει τα φτηνά τρικ τρόμου και από την άλλη καταφεύγει σε όποιο χοντροκομμένο κλισέ μπορούν να πατήσουν μια αγωνιώδης πλοκή και ο χαρακτήρας μιας έφηβης επαναστάτριας χωρίς (ή μήπως με;) αιτία. Αυτή είναι η ατίθαση Κιτ, η οποία εξαναγκάζεται να μπει εσώκλειστη στη σχολή της μαντάμ Ντιπρέ, όπου θα ανακαλύψει καλά κρυμμένα αλλά αδέξια κινηματογραφημένα μυστικά.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: TANWEER.