Νέα

Σεμινάριο σκηνοθεσίας από το Filmschool.gr

Από -

Όποιος θέλει να κάνει μια πρώτη γνωριμία με την τέχνη της σκηνοθεσίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, τo Filmschool.gr και η Art Renegade παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο 62 συναντήσεων (επιπλέον των 320 ωρών) που θα τον μυήσει για τα καλά στα κινηματογραφικά μυστικά. Έτσι, κάθε μαθητής εντρυφά στην κατανόηση και αποδόμηση της γλώσσας του σινεμά και κατόπιν, μιας και το σεμινάριο είναι κατά 70% πρακτικό, σκηνοθετεί μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απλούς σινεφίλ και σε επαγγελματίες. Σε σπουδαστές και απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, σε ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία, σε ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν τη σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία με κινηματογραφική κάμερα, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας.

Εισηγητής σεμιναρίου είναι ο Χρήστος Πυθαράς. Masterclasses θα παραδώσουν οι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Πηνελόπη Βαλτή, Κάτια Γκουλιώνη, Νίκος Γραμματικός, Σοφία Δημοπούλου, Δομίνικος Ιγνατιάδης, Σοφία Κόκκαλη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ζακλίν Λέντζου, Μιχάλης Μαντάς, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Οικονομίδης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Αγγελική Παπούλια, Γιώργος Τελτζίδης, Ντίνος Τσέλης και Γιάννης Χαλκιαδάκης, ενώ workshops θα επιμεληθούν οι Ευγένιος Διονυσόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας), Νίκος Θωμάς (κάμερα), Κώστας Δαβελάς (μοντάζ), Γιάννης Γιαννακόπουλος (ηχητικός σχεδιασμός).

banner

Συνολικά, με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σκηνοθετήσει μια μικρού μήκους ταινία, μια κινηματογραφική άσκηση (το μονοπλάνο), ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ (το προσωπικό), μια σκηνή στην τάξη στο πλαίσιο του directing workshop και θα κληθούν να αναλάβουν τα πόστα του οπερατέρ, ηχολήπτη, βοηθού σκηνοθέτη και βοηθού παραγωγής σε σκηνές των συμμαθητών τους. Η έναρξη του σεμιναρίου γίνεται στις 6 Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες www.filmschool.gr και 211 7051633, 6974 867975.