Κριτική

Searching

Από -

Πρωτότυπο στην αφήγησή του θρίλερ (παρακολουθούμε τα πάντα μέσα από ηλεκτρονικές οθόνες), το οποίο κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις, προδίδοντάς τις με μια συμβατική, αφόρητα κλισέ εξέλιξη.

Σκηνοθέτης («Wanted», «Ben-Hur») και πολυπράγμων παραγωγός, ο καζακικής καταγωγής Τιμούρ Μπεκμαμπέντοφ πειραματίζεται διαρκώς με τη θριλερίστικη αφήγηση μέσα από ηλεκτρονικές οθόνες («Unfriended», «To Crack Bloggers», «Profile»). Το ίδιο επιχειρεί και στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ινδοαμερικανού Ανίς Τσαγκάντι, στο οποίο ένας απεγνωσμένος πατέρας, μετά την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης του, αναζητά στο laptop της στοιχεία για την τύχη της.

Ο πρωτότυπος τρόπος με τον οποίο παρακολουθούμε την εξέλιξη της πλοκής (μέσα από οθόνες κομπιούτερ, κάμερες, τηλεοράσεις και home movies) κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις. Οι ευκολίες είναι λιγοστές, ο ρυθμός καταιγιστικός και, προτού η επανάληψη φέρει την κούραση, οι μετρημένες ανατροπές συντηρούν το μυστήριο. Μέχρι που η τελική λύση να προσγειώσει αυτόν τον εύστροφο σινε-γρίφο στην μπανάλ πραγματικότητα, ολοκληρώνοντάς τον με ένα εγκληματικά συμβατικό φινάλε.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.