Νέα

Ψηφιακή πρεμιέρα της μικρού μήκους «Fire» του Ντέιβιντ Λιντς

Από -

Ο εγκλεισμός που συνόδευσε το ξέσπασμα της πανδημίας δεν επηρέασε ιδιαίτερα τον Ντέιβιντ Λιντς, του οποίου η ρουτίνα περιστρέφεται έτσι κι αλλιώς γύρω από τη δουλειά στο εργαστήριό του, όπου περνά τις περισσότερες μέρες της ημέρας.

Παρόλα αυτά, η επιβεβλημένη παραμονή στο σπίτι τους τελευταίους μήνες συνοδεύτηκε από την ανανεωμένη εξωστρεφή δραστηριότητα του κατά τα άλλα λιγομίλητου σκηνοθέτη, ο οποίος αφού επανέφερε τα καθημερινά αντισυμβατικά δελτία καιρού του, σήμερα λανσάρει ψηφιακά για πρώτη φορά μια παλαιότερη μικρού μήκους του.

Στις 8 μ.μ., συντονιζόμαστε στο επίσημο κανάλι του δημιουργού στο YouTube με τίτλο «David Lynch Theater», όπου θα προβληθεί η ταινία «Fire» («Pozar») του 2015. Ο Λιντς σκηνοθέτησε, έγραψε και έφτιαξε τα animation της μικρού μήκους, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά ψηφιακά στο ευρύ κοινό.

Για τις ανάγκες του «Fire» ο Λιντς δούλεψε με τον μουσικό Μάρεκ Ζεμπρόφσκι, διαχρονικό συνεργάτη του ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε το soundtrack του «Inland Empire» (2006). Ο σκηνοθέτης μιλώντας για το «Fire» δήλωσε: «Είναι ένα πείραμα όπου είχα στόχο να μην προδώσω με τίποτα τις προθέσεις μου και ο Μάρεκ να ερμηνεύσει ενστικτωδώς τα πλάνα με τον δικό του τρόπο. Πιστεύω πως ήταν ένα επιτυχημένο πείραμα και λάτρεψα τη σύνθεση του Μάρεκ για το κουαρτέτο εγχόρδων Πεντερέσκι». Με τη σειρά του Ζεμπρόφσκι είπε: «Η ταινία που φάνηκε πολύ μελαγχολική και με ταυτόχρονα ποιητική με έναν τρόπο. Χωρίς να θέλω να γίνω γλαφυρός, προσπάθησα να αποδώσω με περισσότερη λεπτομέρεια όσα έκανε ο Ντέιβιντ. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή υπάρχει κάτι που μοιάζει με βροχή χαλαζιού, γι' αυτό χρησιμοποίησα πολύ πιτσικάτο μαζί με μια ηχηρή μελωδία, ώστε η μουσική να αποκτήσει λυρισμό».

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 8 μ.μ. για την αποκάλυψη του μυστηριώδους «Fire»...

Σχετικά Θέματα