Νέα

Πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάμπη Μακρίδη στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Στο νεοσυσταθέν ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, όπου ήδη βρίσκεται δωρεάν επιλεγμένο υλικό από τη δεκαετή πορεία της Στέγης, θα κάνει την πρεμιέρα της η ταινία «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη («L», «Οίκτος»).

Λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή της στο σημαντικό φεστιβάλ του Ρότερνταμ, η ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη κάνει απευθείας ψηφιακή πρεμιέρα στην Ελλάδα, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε όλοι τελευταία. Πρόκειται ακόμα για την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή που αναλαμβάνει το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» καταργούν τα όρια ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία και εμπνέονται ελεύθερα από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, ενώ ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη.

Η ταινία σκιαγραφεί τη διαδικασία δημιουργίας και του ταξιδιού της παράστασης την Αμερική, αλλά και τον τρόπο που ένα αρχαίο κείμενο συνδέεται με τη ζωή και την πραγματικότητα. Ακόμη, μιλά για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, τους θεούς και τον άνθρωπο. Πρόκειται για μια ταινία που παρατηρεί τα πουλιά, τα οποία όμως είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι.

Οι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 12/4 στις 19.00 στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση ενώ αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση (Q&A) με τον σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη.

Σχετικά Θέματα