Κριτική

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

Από -

Από το «Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί» και τον «Παίκτη» ως το «Πιάστε τον Κοντό» και την «Επιχείρηση: Argo», οι παραγωγοί της showbiz έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές κλασικές αμερικανικές κωμωδίες. Σ’ αυτές θα ήθελε να προστεθεί και η τελευταία του Τζορτζ Γκάλο (σκηνοθέτης του «Κατασκοπεύοντας τη Μαμά» και σεναριογράφος του «Διώκτη του Μεσονυχτίου»), μια φιλότιμη, μα άσφαιρη τελικά σατιρική βολή στη χολιγουντιανή παράνοια της επιτυχίας με κάθε κόστος.

Η έμπνευσή της, η οποία έρχεται από το 1982 και το ομότιτλο, ξεχασμένο πια «Comeback Trail» του Χάρι Χούρβιτς, μοιάζει υποσχόμενη: ένας δευτεροκλασάτος, μα δαιμόνιος κινηματογραφικός παραγωγός που χρωστάει χρήματα στη μαφία αγκαζάρει έναν ξεπεσμένο πρώην σταρ του γουέστερν για την επόμενη ταινία του. Στόχος του να σκηνοθετήσει ένα θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. Η σινεφίλ παρωδία ξεκινά με διάθεση και νεύρο, χάνοντας όμως λάδια μετά από μερικές μόλις στροφές. Αναπόφευκτα, δεν αργεί να ξεπέσει στην απλή φάρσα, όσο κι αν προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις οι κεφάτοι πρωταγωνιστές της.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζακ Μπραφ, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν. ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: TANWEER.