Νέα

Πολυτελές λεύκωμα για τον κινηματογραφικό οργανισμό «Καραγιάννη - Καρατζόπουλο»

Από -

«Στέλλα», «Τα Κόκκινα Φανάρια», «Η Κάλπικη Λύρα», «Της Κακομοίρας» και δεκάδες ακόμα κλασικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου βρίσκονται στην ταινιοθήκη της θρυλικής εταιρίας των «Καραγιάννη - Καρατζόπουλου», η οποία συνολικά αριθμεί 340 ταινίες, εκ των οποίων 110 παραγωγής του οργανισμού.

Μετά από πάνω από μισό αιώνα ζωής, ο πλούσιος κατάλογος της εταιρίας καταγράφεται σε πολυτελές λεύκωμα 600 σελίδων με τίτλο «Το πιο λαμπρό αρχείο» και την υπογραφή του Κρίστη Κουπάτου, στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα. Εκεί συγκεντρώνει πληροφορίες και φωτογραφίες (2.500 συνολικά) για κάθε ταινία που έχει στην κατοχή της η «Καραγιάννης - Καρατζόπουλος».

Συγκεκριμένα, γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε κάθε φιλμ με έκταση έως έξι σελίδες, στις οποίες αναγράφονται: όλοι οι συντελεστές, η υπόθεση, μια σειρά πληροφοριών και γενικών γνώσεων, τα εισιτήρια που έκοψε στην πρώτη της προβολή, οι βραβεύσεις και οι συμμετοχές σε φεστιβάλ, οι χώροι γυρισμάτων, τη μουσική και τα τραγούδια, τα σκηνικά, τα κοστούμια, παραλειπόμενα από τα γυρίσματα και πολλά στοιχεία που προκύπτουν μέσα από τους διαλόγους των ηθοποιών. Όπως οι αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, προσωπικότητες της πολιτικής, των επιστημών και των τεχνών, προέλευση και σημασία λέξεων, αναφορές σε ξένα και Ελληνικά τραγούδια και ταινίες κ.λπ.

Η παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 16/12 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (8 μ.μ.), η οποία θα συνοδευτεί από την προβολή της ταινίας «Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (Κώστας Καραγιάννης, 1967) με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το λεύκωμα το οποίο κυκλοφορεί σε αποκλειστική διάθεση από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα