Κριτική

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση

Από -

Η ερωτική φαντασίωση κάθε νοικοκυράς ολοκληρώνεται με βιντεοκλιπίστικο σεξ, «ροζ» ονειρώξεις πλούσιας ζωής και μια κωμικοτραγικά αγωνιώδη κορύφωση.

Όσο βαθαίνουν οι αποχρώσεις του γκρι τόσο πιο κωμικοτραγική γίνεται η ιστορία του Κρίστιαν και της Αναστάζια, ερωτική φαντασίωση κάθε νοικοκυράς, την οποία ολοκλήρωσε η Ε.Λ. Τζέιμς σε τρία (συν το συνοδευτικό «Grey») λογοτεχνικά κεφάλαια. Ακόμη πιο δήθεν, η κινηματογραφική μεταφορά τους πέτυχε να γεμίσει­ τις αίθουσες με τις λάτρεις των βιβλίων, που θα απολαύσουν τώρα την έγγαμη ζωή των δύο νέων και πολύ ωραίων, και ασύλληπτα πλούσιων, και τρελά ερωτευμένων ηρώων, η οποία ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και μπροστά στα γραφικότερα ντεκόρ (Παρίσι, Μονακό, Άσπεν).

Μέχρι τα σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν του κ. Γκρέι να συνεχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια να επιμένει να τρομοκρατεί το ζηλιάρικο ζεύγος, σε έναν άτσαλο συνδυασμό ερωτικού δράματος και ατμοσφαιρικού θρίλερ. Κακογραμμένο, αλλά ακόμη πιο κακοσκηνοθετημένο και κακοπαιγμένο, ολοκληρώνεται με βιντεοκλιπίστικο και σεμνότυφα kinky σεξ, «ροζ» ονειρώξεις πολυτελούς ζωής αλλά και μια κωμικοτραγικά αγωνιώδη κορύφωση.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: UIP.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Δημήτρης πριν από 8 μήνες

    Λοιπόν είδα χθες την ταινία. Σημειώνω οτι δεν είχα δει τα προηγούμενα. Υποθέτω αν το είχα κάνει η κριτική μου δεν θα ήταν τόσο επιεικής. Ειλικρινά είναι οτι χειρότερο έχω δει στην ζωή μου. Σκηνοθετικά δεν είχε να δείξει τίποτα περισσότερο από απλά πλάνα που μπορεί να τα βγάλε όποιος έχει μια κάμερα με τρίποδο και λογαριασμό στο instagram δεδομένου οτι ο κύριως στοχος ήταν να βασιστούμε στην ομορφιά του πλάνου που προέρχεται από το φθηνό πλούτο ενός τεραστίου δωματίου με επιχρυσωμένα πόμολα και χαρτιά τουαλέτας από φύλλα χρυσού Δευτέρα πρωί πριν τη δουλειά. Κάθε τρία λεπτά υπήρχε ερωτική σκηνή που αν και θα μπορούσε να προκαλεί συναίσθημα ή έστω κάτι αισθησιακό προκαλούσε μόνο γέλιο και απογοήτευση. Γέλιο για το μη πειστικό του πράγματος και απογοήτευση οχι για τα 7 ευρώ αλλά για το κόσμο που έτρεξε να την δει (βάζω και εμένα μεσα). Κανένα νόημα. Ένα όμως μήνυμα. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το πλούτο και τα χρήματα, ενθουσιάζονται με αυτά αγαπούν αυτά και μέσω αυτών αγαπούν και εσένα. Αυτό δεν το θεωρώ αληθές και για αυτό θεωρώ την ταινία εξόχως υποτιμητική για μια γυναίκα. Η φάση θύμιζε την αποχαύνωση του Sex and the City, τον υποτιμητικό τόνο για την γυναίκα λες και είναι μόνο shopping and fucking, εδω φυσικά έλειπε το shopping μιας και η πρωταγωνίστρια δεν είχε βούληση καν να επιλέξει ένα προιον που θα της άρεσε αλλά επέλεγε αντί αυτής ο αφέντης πρωταγωνιστής που την αγάπησε πραγματικά αφου πρώτα την ξυλοφότωνε, έδενε και ψιλο βασάνιζε. Φυσικά αυτά δεν ενόχλησαν το γυναικείο κοινό γιατι όπως και κάθε καλό βιβλίο στο τέλος ο πρωταγωνιστής της έκανε προταση γάμου, πήρε και τους φίλους της με το τζετ για weekend σε ένα θέρετρο που δεν θυμάμαι το ονομά του -τοτε έτρωγα ποπ κορν- και μαντέψτε και εκεί κάνανε άγριο σεξ. Εν ολίγοις η ταινία είναι εκφράζει μια εικόνα της γυναίκας που εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο συν οτι θεωρώ οτι δεν είναι αντιπροσωπευτική. Η γυναίκα δεν είναι προιον και κανένας ανθρωπος δεν είναι σ αυτο το κόσμο μηχανή ικανοποίησης ενστίκτων του άλλου. Μα στο τέλος την αγάπησε και της χάρισε μια πλουσια ζωή με λεφτά. Η ευτυχία αδέλφια γράφεται με έψιλον (ε) οχι με €. Οι ερμηνείες αδύναμες αν και αδικώ τους πρωταγνωιστές γιατί δεν είχαν ούτε πλοκή, ούτε δράση ούτε καν σπουδαίους διαλόγους ένα φαγητό τρώγανε και κάνανε άγριο σεξ (Το οποίο και δεν ήταν ρεαλιστικό). Άρα αν κρίνω από τις σκηνές που είδα την ερμηνεία τους ο πρωταγωνιστής μασούσε ωραία την medium μπριζόλα του και η πρωταγωνίστρια έγραφε πειστικά μήνυμα στο κινητό της. Θα βάλω μισό αστεράκι στην ταινία τιμής ένεκεν στο παιδί στο μοντάζ και στον ήχο που εφαγε ώρες για να κόψει ράψει αυτό το χάλι.