Κριτική

Πάντινγκτον

Από -

Το αρκουδάκι Πάντινγκτον ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου, βρίσκοντάς τα σκούρα με τον αστικό τρόπο ζωής, την ίδια στιγμή που μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να το βαλσαμώσει… Αυθεντικό βρετανικό φλέγμα, απολαυστικές σλάπστικ βινιέτες, κορυφαίο κάστινγκ κι επίκαιρα σχόλια πάνω στη διαφορετικότητα εξασφαλίζουν ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο-σκέτο μέλι για το ακαταμάχητο αρκούδι.

Ο Πάντινγκτον είναι ένα από τα ελάχιστα αρκουδάκια που κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στο δυσπρόσιτο βασίλειο της ποπ κουλτούρας. Εδώ και κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, το τριχωτό θηλαστικό με τους ευγενείς τρόπους έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές και βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες. Έτσι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο­ για το πολυταξιδεμένο αρκουδάκι να βρεθεί από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου. Η δυσλειτουργική οικογένεια Μπράουν θα βρει τον Πάντινγκτον στον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό και θα προσφερθεί να τον φιλοξενήσει για μία νύχτα.
Την ίδια στιγμή όμως που το ατσούμπαλο τετράποδο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στους κανόνες ζωής της πόλης, μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να παγώσει το αρκουδίσιο χαμόγελό του μια και καλή… Ο τηλεοπτικός Πολ Κινγκ κερδίζει από την αρχή το ριψοκίνδυνο δημιουργικό στοίχημα να συνδυάσει το animation με τη live action (το καλύτερο δείγμα­ γραφής από την εποχή του «Ρότζερ Ράμπιτ»). Αυθεντικό βρετανικό φλέγμα, απολαυστικές σλάπστικ βινιέτες, προσεκτικές δόσεις δράσης, κορυφαίο κάστινγκ κι επίκαιρα σχόλια πάνω στη διαφορετικότητα εξασφαλίζουν ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο-σκέτο μέλι για το ακαταμάχητο αρκούδι.

Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.