Κριτική

Ουρανοξύστης

Από -

Ένα σωρό περιπέτειες καταστροφής συμπυκνώνονται σε μια ευπρεπή, by the book κόπια τους, η οποία στο φινάλε οδηγείται σε παρανάλωμα κλισέ και αυθαιρεσίας.

Είσαι χολιγουντιανός παραγωγός και θέλεις να γυρίσεις μια περιπέτεια καταστροφής. Who you gonna call? Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι ο ιδανικός πρωταγωνιστής κάθε θεαματικής υπερπαραγωγής η οποία βασίζεται σε ένα «πιασάρικο» κόνσεπτ και προορίζεται για τους θεατές των πολυκινηματογράφων, οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για να τεστάρουν κατά πόσο αυτό λειτουργεί ή όχι. Ο πρώην θρυλικός παλαιστής Δε Ροκ και πλέον φερεγγυότερος σύγχρονος action star σπανίως έχει απογοητεύσει το κοινό του, το οποίο πιθανότατα θα κάνει και πάλι ουρές για να τον απολαύσει ως Γουίλ Σόγιερ, πρώην πράκτορα του FBI ο οποίος τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας. Με προσθετικό πόδι πλέον, εργάζεται ως υπεύθυνος συστημάτων ασφαλείας και μέσω ενός παλιού συναδέλφου αναλαμβάνει μια σπουδαία δουλειά στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τον έλεγχο που διενεργεί στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, όμως, ενοχοποιείται για μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά την οποία βάζει μια ομάδα αδίστακτων μισθοφόρων. Τώρα ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους υπαίτιους του εμπρησμού, αλλά και να σώσει την οικογένειά του, η οποία είναι παγιδευμένη στον ουρανοξύστη.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης κωμωδιών («Dodgeball», «Οικογένεια Μίλερ») και χιουμοριστικών περιπετειών («Κέντρο Ευφυΐας»), ο Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ μπαίνει για τα καλά στη δράση και πακετάρει ένα σωρό περιπέτειες καταστροφής και action thrillers («Ο Πύργος της Κολάσεως», «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», «Ο Όλυμπος Έπεσε») σε μια ευπρεπή, by the book κόπια τους. Αν και ο συνήθως έντονα αυτοπαρωδιακός Τζόνσον είναι εδώ σοβαρότερος από κάθε άλλη φορά, ο «Ουρανοξύστης» μοιάζει να γνωρίζει τα μυστικά του θεαματικού μπλοκμπάστερ, τα οποία ακολουθεί για να σπρώξει την αγωνιώδη πλοκή του στην κορύφωση και εκεί να τη μετατρέψει σε παρανάλωμα κλισέ και αυθαιρεσίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: UIP.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης