Νέα

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Από -

Ο «Άνθρωπος του Θεού», η φιλόδοξη παραγωγή που ξεκίνησε εν μέσω της πανδημίας, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στα τέλη Σεπτεμβρίου και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της στις 3 Δεκεμβρίου.

Η ταινία της Γέλενα Πόποβιτς, η οποία εμπνέεται από τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, ξεκίνησε τα γυρίσματα τον Ιούνιο σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, με διεθνή ονόματα να συγκαταλέγονται στους συντελεστές της. Εκτός από τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Γιάννη Στάνκογλου, το cast συμπληρώνουν ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Πέτροφ και ο οσκαρικά υποψήφιος Μίκι Ρουρκ.

banner

Μάλιστα, συναντήσαμε τον Ρουρκ κατά τη διαμονή του στην Αθήνα και μας μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ρόλο του στην ταινία: «Μου άρεσε πολύ η σκηνή στην οποία συμμετέχω και ιδιαίτερα όσα διαπραγματεύονται οι διάλογοι. Πρόκειται για ένα τρομερά σημαντικό κομμάτι της ταινίας, γιατί αφορά το τελευταίο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου. Επιπλέον, στο να πάρω την απόφαση να συμμετάσχω στην ταινία έπαιξε σημαντικό ρόλο η γνωριμία μου με τη Γέλενα, της οποίας η προσωπικότητα μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Παρά το γεγονός πως εμφανίζομαι μόνο σε μια σκηνή, αυτή αποτελείται από έντονες στιγμές που με κινητοποίησαν». Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί σύντομα στο «α».

Καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία του μοντάζ, δράση αναμένεται να λάβει και ο διεθνούς φήμης συνθέτης Ζμπίκνιου Πράισνερ, διάσημος για τις δουλειές του με τον Κριστόφ Κισλόφσκι, ο οποίος έχει αναλάβει το soundtrack της ταινίας, για την οποία μας εκμυστηρεύτηκε πως «θα κινητοποιήσει τα μυαλά πολλών ανθρώπων».

Θυμίζουμε πως ο «Άνθρωπος του Θεού» αφορά τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, κατά κόσμον Αναστάσιου Κεφαλά, ο οποίος υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξαιρετικά λαοφιλής και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ταπεινός, ο Νεκτάριος αντιμετώπισε στη ζωή του πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους. Πρώτα εκείνους που τον εκδίωξαν από την Αλεξάνδρεια, ύστερα όσους τον συκοφάντησαν όσο ήταν διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής και, παράλληλα, ένα πολύκροτο σκάνδαλο στο μοναστήρι του στην Αίγινα. Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μας από τα γυρίσματα της ταινίας.

© φωτογραφιών: Marilena Anastasiadou

banner

Σχετικά Θέματα