Έρχονται

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 17/10

Από -

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας και η Χρυσή Άρκτος «κονταροχτυπιούνται» στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Παράσιτα

Χρυσός Φοίνικας για ένα τολμηρό κορεάτικο κοινωνικό θρίλερ. Μια αγαπημένη αλλά πάμφτωχη οικογένεια, μιας και όλα τα μέλη της είναι άνεργα, βλέπει το μέλλον της να διαγράφεται ζοφερό. Τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν όταν ο γιος πιάνει δουλειά ως καθηγητής ιδιαίτερων στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Από την πρώτη συνάντησή του όμως την κυρία του χλιδάτου σπιτιού, ξεκινά ένας χείμαρρος συμβάντων με απροσδόκητη εξέλιξη και καταστροφικές συνέπειες.

Συνώνυμα

Ισραηλινο-γαλλικό δράμα βραβευμένο με τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο. Ένας νεαρός Ισραηλινός αποφασίζει να αποκηρύξει την εθνικότητά του και να γίνει Γάλλος. Ταξιδεύει στο Παρίσι όπου εγκαταλείπει τη γλώσσα του και με τη βοήθεια ενός λεξικού προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατασκευάσει μια νέα ταυτότητα από την αρχή.

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους

Η Αντζελίνα Τζολί τα βάζει με τη Μισέλ Φάιφερ. Η Τζολί ενσαρκώνει ξανά το ρόλο της πανίσχυρης μάγισσας Μαλέφισεντ, η οποία έχει υπό στενή εποπτεία τη ζωή της κόρης της Ορόρα και μαζί ένα ολόκληρο βασίλειο. Αφορμή να ξεσπάσει η οργή της και να ξεκινήσει ολοκληρωτικό πόλεμο γίνεται η απόφαση της Ορόρα να παντρευτεί και η βασίλισσα να την πάρει υπό την προστασία της. Τότε η Μαλέφισεντ αποφασίζει να καταστρέψει τα πάντα για να πάρει εκδίκηση.

Επικίνδυνες Κυρίες

Η Τζένιφερ Λόπεζ ως κομπιναδόρισσα pole dancer. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης του '08, μια παρέα στίπερς στη Νέα Υόρκη βλέπει τους πελάτες και τα εισοδήματά της να εξανεμίζονται. Τότε αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Ο Λένιν τον Οκτώβρη

Σοβιετική βιογραφία του Μιχαήλ Ρομ. Πορτραίτο του Λένιν την περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης, όταν επιστρέφοντας από τη Φιλανδία φτάνει στην Αγία Πετρούπολη με στόχο να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση.