Βίντεο

Οι συντελεστές του «Minari» εξομολογούνται σε ένα αποκλειστικό featurette

Από -

Μια από τις ταινίες - έκπληξη της χρονιάς, το «Minari» του Λι Άιζακ Τσουνγκ, απασχόλησε έντονα το σινεφίλ ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της σεζόν και ιδιαίτερα την περίοδο των βραβείων, όταν «χτύπησε» διαδοχικές βαρυσήμαντες απονομές. Χαρακτηριστική ήταν η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, διότι η κύρια γλώσσα είναι τα κορεάτικα παρά το γεγονός πως πρόκειται για αμερικάνικη παραγωγή, αλλά αποκορύφωμα αποτέλεσε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου στην 73χρονη Γιουν Γιου-ζανγκ, η οποία προηγουμένως είχε τιμηθεί και με το αντίστοιχο BAFTA.

Η υπόθεση της ημι-αυτοβιογραφικής ταινίας, η οποία βασίζεται εν μέρει στις εμπειρίες του ίδιου του σκηνοθέτη, θέλει μια οικογένεια από τη Νότια Κορέα να αποφασίζει να εγκατασταθεί στο Αρκάνσας του 1983. Εκεί κάνουν τη δική τους απόπειρα στο αμερικανικό όνειρο, οι συνθήκες διαβίωσης που συναντούν όμως εκεί είναι κάθε άλλο παρά ιδανικές. Ωστόσο, η πίστη στις ικανότητές τους, η αγάπη μεταξύ των συγγενών και η δύναμη με την οποία τους τροφοδοτούν τα όνειρά τους τούς οπλίζουν να συνεχίσουν αποφασιστικά τα σχέδιά τους. Μεταξύ των πρωταγωνιστών βρίσκουμε τον ταλαντούχο Στίβεν Γέουν, ο οποίος ξεχώρισε πριν από τρία χρόνια χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία «Το Παιχνίδι με τη Φωτιά» (Τσανγκ - Ντονγκ Λι).

Το «α» εξασφάλισε ένα αποκλειστικό feauturette από τα γυρίσματα της ταινίας, στο οποίο οι συντελεστές εκμυστηρεύονται τις εμπειρίες τους πίσω από την κάμερα, ενώ μοιράζονται τα κοινά που τους συνδέουν με την ιστορία του φιλμ. Το «Minari» κυκλοφορεί στις 24 Ιουνίου από τη Feelgood Entertainment.

banner

Δείτε το featurette του «Minari»: