Βίντεο

Οι «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο κανάλι της Στέγης

«Greek Animal Rescue»
«Greek Animal Rescue»

Επί δύο σεζόν στην ΕΡΤ, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης («ROM», «J.A.C.E.») παρουσίαζε τις «Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους», μια σειρά ντοκιμαντέρ η οποία σε κάθε μονόωρο επεισόδιο έφερνε στους δέκτες απίστευτες αφανείς περιπτώσεις ανθρώπων με μοναδικές ιστορίες.

Τα συνολικά δώδεκα ντοκιμαντέρ αποκτούν πλέον τη δική τους διαδραστική πλατφόρμα, στην οποία χάρη σε προσαρμοσμένο ανά ταινία επαυξημένο υλικό μπορείτε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερες πτυχές των ιστοριών, αλλά και να τις απολαύσετε εις βάθος. Η πλατφόρμα είναι χαρακτηριστικά εύχρηστη, όμως υπάρχουν επίσης αναλυτικές οδηγίες για να σας βοηθήσουν.

Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, του λανσαρίσματος της πλατφόρμας, το ψηφιακό κανάλι της Στέγης φιλοξενεί τέσσερα από τα ντοκιμαντέρ στο YouTube. Βρείτε παρακάτω ποια μπορείτε να δείτε με ένα μόλις κλικ.

«Greek Animal Rescue»

Ένα αδέσποτο, κακοποιημένο, βαριά άρρωστο, με τρία πόδια, παρατημένο σε μια βιομηχανική έρημο στον Ασπρόπυργο, ένας σύλλογος από το Λονδίνο που φροντίζει τα αδέσποτα της Ελλάδας, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν τον Ασπρόπυργο περιθάλποντας αδέσποτα ζώα είναι οι ήρωες της ταινίας σε μια εφιαλτική περιοχή, κολαστήριο για πολλά παρατημένα ζώα. Υπάρχει τρόπος το άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί υιοθετημένο και υγιές, να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ; Γιατί τα αδέσποτα από την Ελλάδα, τα Greekies, είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό; Σ’ ένα απροσδόκητο φινάλε, η ταινία ψάχνει να βρει αν υπάρχει ελπίδα για τους καταδικασμένους σκύλους αλλά και για μια καταδικασμένη περιοχή δίπλα στην Αθήνα.

«Goal στη Φτώχεια»

Μια ομάδα ποδοσφαίρου, αντιπροσωπεύει την Ελλάδα σε μια παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση και παίρνει το βραβείο ήθους: είναι η Εθνική Ελλάδας Αστέγων που αγωνίζεται στην Πολωνία με άλλες ομάδες αστέγων από όλο τον κόσμο, όπως η ομάδα της Ινδονησίας που αποτελείται από φορείς HIV. Η ταινία παρακολουθεί τους άστεγους παίκτες να ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό, να βάζουν γκολ, να τρώνε γκολ, και να αποδεικνύουν πως το ποδόσφαιρο, η κοινωνικοποίηση και η αποδοχή μπορεί να γίνουν σημαντικά «όπλα» για να διαχειριστεί κανείς τις δυσκολίες μιας ζωής όταν μοιάζει σε αδιέξοδο και αναζητάει τρόπους για να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Να Μείνω ή Να Φύγω;»

Έξι Έλληνες ανεβάζουν τις αληθινές τους ιστορίες στη σκηνή και αναρωτιούνται αν πρέπει να φύγουν ή να μείνουν στην Ελλάδα της κρίσης, ένας Γερμανός προσπαθεί να καταλάβει τι φταίει και όλοι μαζί επιχειρούν ένα νέο είδος θεάτρου που μετατρέπει το ντοκουμέντο σε παράσταση. Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί τις αληθινές ζωές των ηρώων στο Βερολίνο και στην Αθήνα και εμπλέκεται μαζί με τους θεατές της παράστασης στις πραγματικές ιστορίες των πρωταγωνιστών που υποδύονται τους εαυτούς τους στη σκηνή. Τελικά θα μείνουν ή θα φύγουν;

«Επιστροφή»

Μπορεί το θέατρο να γίνει τρόπος εκπαίδευσης και επανένταξης για τους ανήλικους φυλακισμένους που δεν έχουν καμιά ελπίδα να ξεφύγουν από την παραβατικότητα; Σε μια φυλακή ανηλίκων οι κρατούμενοι ανεβάζουν τη ζωή τους στη σκηνή και γίνονται πρωταγωνιστές μιας ταινίας που για τέσσερα χρόνια προσπαθεί να ακυρώσει τους περιορισμούς και τα εμπόδια ενός «σωφρονιστικού» ιδρύματος.