Φεστιβάλ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν με νέα αφίσα και καλλιτεχνικό αέρα

Το 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας πλησιάζει, με τις 23 Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολυαναμενόμενης και πολύπαθης φέτος εκδήλωσης. Γιατί όπως όλα τα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, έτσι κι αυτό της Αθήνας αναμένει τις εξελίξεις για να οριστικοποιήσει τη μορφή του, από… live action ως διαδικτυακή.

Όλα δείχνουν πάντως ότι το σπουδαίο σινε-event θα πραγματοποιηθεί εντός αιθούσης, με καυτές πρεμιέρες, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιμένουν το κοινό από τις 23/9 έως και τις 4/10, όπως αποκαλύπτει και η εντυπωσιακή αφίσα της 26ης διοργάνωσης. Αυτή αποκαλύφθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Λουκά Κατσίκα στο πλαίσιο του 10ου Athens Open Air Film Festival, το οποίο συνεχίζεται με επιτυχία, κάτω από το εμβληματικό φόντο του αρχαιολογικού ναού του Ολυμπίου Διός.

Ο illustrator Βασίλης Μέξης είναι και πάλι ο δημιουργός του φετινού εικαστικού, ο οποίος σχολίασε το σκεπτικό πίσω από την σχεδίαση της αφίσας: «Διανύουμε μια περίοδο που η ελευθερία να ονειρευόμαστε έχει γίνει ανάγκη. Ένα μεγάλο όνειρο είναι και κάθε κινηματογραφική εμπειρία, με τη διαφορά ότι βυθιζόμαστε σε μια συλλογική παραίσθηση με τα μάτια μας ανοιχτά. Από τον ορμητικό χείμαρρο εικόνων που γλιστράει μέσα στην σκοτεινή αίθουσα,σχηματίζεται μια ψυχεδελική πεταλούδα, πολυσήμαντο σύμβολο μεταμόρφωσης και ελευθερίας. Εκείνη θα μας οδηγήσει στον ονειρικό κόσμο των Νυχτών Πρεμιέρας μέσα από μία σουρεαλιστική διαδρομή, η οποία αποδίδεται με αβάν-γκαρντ πινελιές στο φετινό visual του φεστιβάλ».

Σχετικά Θέματα