Νέα

Οι μικρού μήκους του Athens Film Lab των Νυχτών Πρεμιέρας δωρέαν στις οθόνες σας

«-1»
«-1»

Πριν από πέντε χρόνια, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – «Νύχτες Πρεμιέρας» εγκαινίασε το Athens Film Lab. Ένα παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας, με στόχο την υποστήριξη και προώθηση νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών και pitching sessions. Την επιμέλεια του Athens Film Lab είχε η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπουσίου, ενώ συμμετείχαν καταξιωμένοι επαγγελματίες όπως οι: Νίκος Γραμματικός (σκηνοθέτης), Γιούλα Μπούνταλη (σεναριογράφος), Ηλιάνα Ζακοπούλου (ΕΚΚ), Γιάννης Δασκαλοθανάσης (διευθυντής φωτογραφίας), Γιώργος Τσούργιαννης (παραγωγός), Νίκος Παναγιωτόπουλος (σεναριογράφος), Αμάντα Λιβανού (παραγωγός) και Άγγελος Φραντζής (σκηνοθέτης).

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκοους θεατές (SDH), καθώς και την Ακουστική Περιγραφή (Audio Description) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης από τους Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη και Θανάση Παπαντωνόπουλο.

«Astrometal»
«Astrometal»

Οι επτά ομάδες που είχαν διακριθεί και γύρισαν τις μικρού μήκους τότε, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε αναγνωρισμένους Ευρωπαίους επαγγελματίες, στο πλαίσιο ειδικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 21ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – «Νύχτες Πρεμιέρας». Ακόμη, οι ταινίες των ομάδων αυτών προβλήθηκαν το Δεκέμβριο του 2015 στον κινηματογράφο Δαναό σε μια ειδική τελετή.

Τώρα μπορείτε να τις απολαύσετε και εσείς δωρεάν από τις 21-31/12 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του φεστιβάλ (online.aiff.gr).

«Ακρυλικό»
«Ακρυλικό»

Οι ταινίες του Athens Film Lab:

ΑΚΡΥΛΙΚΟ του Νίκου Πάστρα
Η πρώτη φορά ενός 16χρονου κοριτσιού γίνεται η αφετηρία για ένα συναισθηματικό ταξίδι ενηλικίωσης και συμφιλίωσης με το θάνατο, μέσω της μουσικής και της δύναμής της.
Παραγωγή: Φαίδρα Βόκαλη
Ηθοποιοί: Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Κωστής Χαραμουντάνης, Sissi Rada

ASTROMETAL του Ευθύμη Kosemund Σανίδη
Δύο αγόρια και μια κοπέλα ετοιμάζονται για clubbing στην καρδιά της Αθήνας. Φτάνοντας εκεί, θα αντικρίσουν ένα άδειο club με τη μουσική να παίζει στη διαπασών.
Παραγωγή: Δέσποινα Σιφνιάδου
Ηθοποιοί: Μιχάλης Σαράντης, Θάλεια Παπακώστα, Γιάννης Νιάρρος, Τίτα Μπονάτσου

«Cruiser»
«Cruiser»

CRUISER του Αριστοτέλη Μαραγκού
Eίναι άλλη μια νύχτα στο 24ωρο βενζινάδικο στα όρια της Αθήνας. Ο Βλάσης ξεκινά την νυχτερινή του βάρδια. Ο Στέφανος, ένας μεσήλικας νταλικέρης. Δύο ήρωες εκμυστηρεύονται τις σκέψεις και τα όνειρα τους, παγιδευμένοι στην Αθηναϊκή νύχτα. Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και το τραγικό, θα μοιραστούν τις ιστορίες τους σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και τι σημαίνει να είσαι έτοιμος για το ταξίδι.
Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Νικούλης, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Θωμάς Νικούλης

«Ο Εθνικός Κήπος»
«Ο Εθνικός Κήπος»

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ της Σύνης Παππά
Η Τίνα, παιδί-θαύμα στην ραπτική ρούχων, παίρνει μέρος στον αποκριάτικο διαγωνισμό κοστουμιού ντυμένη Πιγκουίνος και χάνει το πρώτο βραβείο από το Χανουμάκι. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τα προτερήματα της νικητήριας στολής έρχεται αντιμέτωπη με μια καθοριστική αλήθεια.
Παραγωγή: Μάρια Ρεπούση
Ηθοποιοί: Μαίρη Καραζήση, Κατερίνα Λαζοπούλου, Αλέξανδρος Δήμος, Ίριδα Μπαγλανέα, Στάθης Αποστόλου, Δημήτρης Αμπατζής, Τάσος Σακκέτος, Ραφίκα Σαουίς

Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ του Ορφέα Περετζή
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και κινηματογραφημένο στο ίδιο το διαμέρισμα που συνέβησαν όλα, “H Ζωή ενός Νεκρού” περιγράφει την υπερβατική εμπειρία ενός νεαρού κινηματογραφιστή που μπαίνει στο διαμέρισμά του Θείου του λίγες μόνο μέρες μετά τον μυστηριώδη θάνατό του.
Παραγωγή: Κωνσταντίνος Βασίλαρος
Ηθοποιοί: Απόστολος Κολοκυθάς, Σταμάτης Λόγος, Ιουλία Βεντίκου, Βίκυ Τσέλιου, Μαρίζα Πελεκάνου

«Hiwa»
«Hiwa»

HIWA της Ζακλίν Λέντζου
Στην Αθήνα του Jay, ο ήλιος δεν είναι αρκετός. Κοιτάς κατάματα, χωρίς να τυφλωθείς.
Παραγωγή: Βίκυ Μίχα
Ηθοποιοί: Jay Melchor Lopez, Jerahmeel Zsara Lopez, Kirsten Tisha Luis

-1 της Νατάσσας Ξύδη
Καλοκαίρι στην Αθήνα και όλα είναι γκρι εκτός από τα φούξια μαλλιά της δεκαπεντάχρονης ερωτευμένης Έλσας. Και τα όνειρα; Έχουν χρώμα τα όνειρα;
Παραγωγή: Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
Ηθοποιοί: Άννα Κλάδη, Δημήτρης Κίτσος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κοτσυφάς, Andrian Frieling, Marlene Kaminsky, Gaia Kamer Nousias

«Η Ζωή Ενός Νεκρού»
«Η Ζωή Ενός Νεκρού»