Θέμα

5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου i.P.A.S.

Από -

Το i.P.A.S. ένα νέο αναγκαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ ξεκινά σε λίγες ημέρες στο Booze Cooperativa (6-9/4), αφιερωμένο στις πολιτικές ταινίες μικρού μήκους που αναδεικνύουν άλυτα κοινωνικά προβλήματα από όλο τον κόσμο. Αυτές είναι μερικές από τις ταινίες που περιμένουμε πως θα κοντραριστούν για τα βραβεία, από τα συνολικά τέσσερα τμήματα του φεστιβάλ (σπουδαστικές, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και animation).

Icky του Παράστο Καρντγκάρ

Ένα επιστημονικής φαντασίας animation τοποθετημένο σε μια σύγχρονη μητρόπολη στην οποία το γκρίζο των κτιρίων και η βροχή δίνουν το ρυθμό της καθημερινότητας των ανθρώπων, που έχουν ως προεξέχον χαρακτηριστικό... έναν κύβο ρούμπικ στη θέση του κεφαλιού. Όλοι οι χαρακτήρες στην ταινία έχουν ομοιόμορφες τις πλευρές των κύβων τους, όχι όμως ο πρωταγωνιστής ο οποίος θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του.

Propaganda της Νατάλια Βτουλκίνα

Η συντηρητικοποίηση της Ρωσίας επί Πούτιν έχει θέσει στο στόχαστρό της την lgbtq κοινότητα, καθιστώντας ως έγκλημα οποιαδήποτε απόκλιση από την ετεροφυλοφιλία. Ο άντρας πρωταγωνιστής στην ταινία της Βτουλκίνα βιώνει μια ξαφνική... σεξουαλική αφύπνιση, που θα έχει απρόβλεπτες σουρεαλιστικές συνέπειες. Μια τολμηρή ταινία που χρησιμοποιεί την υπερβολή για να σχολιάσει καυστικά το σημείο παροξυσμού που έχει φτάσει η ρωσική κοινωνία.

The Fountain Pen του Αρμίν Κεσβάριπουρ

Ένας παράξενος τρόπος να νιώσει κανείς... «σαν το σπίτι του» στο Ιράν, είναι με την ταινία του Κεσβάριπουρ, στην οποία παρακολουθούμε την παράλογη εμμονή στη λεπτομέρεια του γραφειοκρατικού συστήματος υγείας. Η ηρωίδα προσπαθεί να προλάβει το χρόνο που μετρά αντίστροφα εις βάρος της, ώστε να πάρει τα φάρμακα που δικαιούται ο παππούς της και να σώσει τη ζωή του, φτάνοντας στα όριά της και παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της.

Mary του Γκριγκόρι Κολομίτσεβ

Εξαιρετικού επιπέδου και αισθητικής παρά το γεγονός πως διαγωνίζεται ως σπουδαστική ταινία, το «Mary» ρίχνει φως σε μια αθέατη μεριά του τρομοκρατικού φαινομένου, αυτής της μητέρας των δραστών. Η πρωταγωνίστρια καλείται να διαχειριστεί τις πράξεις του γιού της, αδυνατώντας ως μητέρα να συνειδητοποιήσει τόσο αυτά που έκανε, όσο και τη θέση στην οποία βρίσκεται.

New Blacks των Ραφαέλ Μελίν και Τσίκο Σάντος

Βραζιλιάνικο ντοκιμαντέρ που βασίζει την αφήγησή σου σε μια τρομακτική ανακάλυψη ενός ζευγαριού στα θεμέλια του σπιτιού του, η οποία δίνει αφορμή στο δίδυμο των σκηνοθετών να ξεδιπλώσουν την τραγική υπόθεση της σκλαβιάς στη Λατινική Αμερική, που μετατράπηκε σε πρώτη στάση των αιχμαλώτων από την Αφρική για το πέρασμα στο Βορρά.

Περισσότερες από 80 ταινίες περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να συμμετέχετε στην επιλογή των καλύτερων. Η συνέχεια την Πέμπτη στο Booze...

Δείτε παρακάτω το ωρολόγιο πρόγραμμαΣε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα