Θέμα

Ο Τζον Κάρπεντερ σε 13 αριστουργηματικά soundtracks

Από -

Ο Τζον Κάρπεντερ δεν οφείλεται μόνο για τη σκηνοθεσία μερικών από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουν γυριστεί ποτέ, όπως τα «Halloween» και «The Thing», αλλά και για τα υποβλητικά βασισμένα στο synth μουσικά θέματά τους. Τα soundtracks που υπογράφει ο Κάρπεντερ έχουν σχεδόν ξεπεράσει τη φήμη των ταινιών του, καθώς βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα scores στο σινεμά.

Πριν από δύο χρόνια η πάντα ανήσυχη δισκογραφική εταιρία Sacred Bones, που γιορτάζει φέτος 10 έτη μουσικής ύπαρξης, κυκλοφόρησε το δίσκο «Lost Themes» ένα άλμπουμ εννέα πρωτότυπων τραγουδιών του Κάρπεντερ που θα μπορούσαν να «ντύνουν» μουσικά οποιαδήποτε ταινία του. Η επιτυχία του δίσκου οδήγησε στο περσινό «Lost Themes II», ιδανική συνέχεια του πρώτου δίσκου την οποία είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά στην Αθήνα.

Στον τρίτο δίσκο του «Anthology» επιστρέφει στα κλασικά soundtracks που έχει συνθέσει ηχογραφώντας τα όμως εκ νέου μαζί με το γιό του Κόντι Κάρπεντερ και το πνευματικό παιδί του Ντάνιελ Ντέιβις. Τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ ξεκινούν από το «Στόμα της Τρέλας» για να φτάσουν μέχρι και την πρώτη ταινία του, το παραγνωρισμένο sci-fi «Dark Star». Τα κομμάτια ακούγονται ανέγγιχτα από το χρόνο, θυμίζοντας πόσο επιδραστικά υπήρξαν για μουσικούς τόσο της εποχής που γράφτηκαν όσο και σήμερα που τα synthesizers έχουν ξεσκονιστεί και κυριαρχούν στη μουσική σκηνή.

Το καλύτερο ίσως που συνέβη με αφορμή το δίσκο, και προκάλεσε τους πανηγυρισμούς των απανταχού... «καρπεντερικών», ήταν το video clip για το μουσικό θέμα του «Christine» το οποίο σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Κάρπεντερ και περιλαμβάνει μια φοβερή εμφάνιση του ίδιο σε αυτό.

Ακούστε το δίσκο εδώ:

Σχετικά Θέματα