Θέμα

O Τσάρλι Χάναμ και «Ο Θρύλος του Σπαθιού»

Από -

Οι περιπέτειες του βασιλιά Αρθούρου ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη διά χειρός Γκάι Ρίτσι κι εμείς θυμόμαστε τους ηθοποιούς που τον έχουν ενσαρκώσει στο παρελθόν.

Η μοίρα του βασιλιά

1.Ο πρωταγωνιστής Τσάρλι Χάναμ σε ηλικία 6 ετών είδε για πρώτη φορά το «Εξκάλιμπερ» του Τζον Μπούρμαν κι ενθουσιάστηκε τόσο, που έφτιαξε ένα δικό του ξύλινο σπαθί το οποίο δεν αποχωριζόταν ποτέ.

2.Χρειάστηκε να πάρει 10 κιλά σε μυϊκή μάζα για τον ρόλο, με καθημερινές προπονήσεις οι οποίες ξεκινούσαν στις 6 το πρωί και περιλάμβαναν 14 ώρες ξιφομαχίας.

3.Ο ενθουσιασμός του να συμμετάσχει στην ταινία ήταν που έπεισε τελικά τον Γκάι Ρίτσι να τον επιλέξει για τον ρόλο του Αρθούρου, ενώ αρχικά δεν τον υπολόγιζε.

Τρεις βασιλιάδες που κράτησαν το Εξκάλιμπερ

Νάιτζελ Τέρι («Εξκάλιμπερ»)

Μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές του βρετανικού μύθου, που πέτυχε χάρη στο συνδυασμό του οράματος του σκηνοθέτη Τζον Μπούρμαν και των πρωταγωνιστών Νάιτζελ Τέρι και Έλεν Μίρεν.

banner

Σον Κόνερι («Λάνσελοτ, ο Πρώτος Ιππότης»)

Βασιλιάς Αρθούρος... προχωρημένης ηλικίας από τον Σον Κόνερι, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τη μέλλουσα γυναίκα του Γκουίνεβιρ μακριά από τον ερωτευμένο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Κλάιβ Όουεν («Βασιλιάς Αρθούρος»)

Πιο πολύ πολεμικό έπος παρά δράμα, επικεντρώνεται στη σχέση του βασιλιά Αρθούρου με τους ιππότες του σε μια επί της οθόνης σύμπραξη του Κλάιβ Όουεν με τη Νάταλι Πόρτμαν.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας "Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού":