Νέα

Ο «Τελευταίος Παρτιζάνος» με τον Μανώλη Γλέζο στο Cinobo

Το Cinobo τιμά τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου ο οποίος έφυγε στις 30/3 από τη ζωή, προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ που γύρισε για εκείνον ο Ανδρέας Χατζηπατέρας.

Με τίτλο «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος», το ντοκιμαντέρ κινηματογραφεί τον Γλέζο να μιλάει για τη ζωή του, το διαρκή επαναστατικό αγώνα του και την ελληνική Ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Όπως έγραφε ο Χρήστος Μήτσης στην κριτική του για την ταινία:

banner

«"Με ταυτίζουν με το κατέβασμα της σημαίας, αλλά υπήρξαν και προηγούμενα, υπήρξαν και επόμενα, υπάρχουν και τα σημερινά". Ο 96χρονος Μανώλης Γλέζος μιλάει στην κάμερα του νεαρού, μεγαλωμένου στο εξωτερικό Ανδρέα Χατζηπατέρα για τη ζωή του και την ελληνική Ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, επιμένοντας πως ο διαρκής επαναστατικός αγώνας του δεν ταυτίζεται με την ηρωική πράξη της αποκαθήλωσης της χιτλερικής σημαίας από την Ακρόπολη.

Αφηγείται περισσότερο και λιγότερο γνωστά γεγονότα της αιωνόβιας δια¬δρομής του, με την κάμερα να παραμένει ευφυώς ανοιχτή και στις αμήχανες ή "ανεπίσημες" στιγμές των συνεντεύξεων, ενώ δεν λείπουν στιγμιότυπα από ομιλίες του Γλέζου σε σχολεία, τιμητικές εκδηλώσεις ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια χαρισματική παρουσία, η οποία δίνει νεύρο και ζωντάνια σε ένα τηλεοπτικής λογικής εξομολογητικό ντοκιμαντέρ».

banner

Σχετικά Θέματα