Φεστιβάλ

Ο «Ψυχρός Πόλεμος» είναι η ταινία έναρξης των 24ων «Νυχτών Πρεμιέρας»

Από -

Στο ασπρόμαυρο που μας έκανε να αγαπήσουμε το βραβευμένο με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Ida» επιστρέφει ο Πάβελ Παβλικόφσκι για τις ανάγκες της έκτης του ταινίας, με τίτλο «Ψυχρός Πόλεμος».

Το οπτικά γοητευτικό φιλμ έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ των Κανών όπου απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας, και τώρα έρχεται στην Αθήνα για να «ανοίξει» τις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (19/9), παρουσία του σκηνοθέτη.

Η ρομαντική ιστορία της ταινίας αφορά τον έρωτα ενός μαέστρου (Τομάς Κοτ) και μιας όμορφης νεαρής (Τζοάνα Κούλιγκ), ο οποίος γεννιέται στην Πολωνία του 1949 και στη συνέχεια ξεδιπλώνεται σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι, το Βερολίνο και η Βαρσοβία. Στα ταξίδια αυτά η σχέση τους θα βιώσει αλλεπάλληλες δοκιμασίες, καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις ζωές τους στη Δύση ή θα ρισκάρουν να επιστρέψουν στην Πολωνία.

Παράλληλα το φεστιβάλ διοργανώνει ένα πλήρες αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Παβλικόφσκι, το οποίο περιλαμβάνει τις ταινίες:

Ida (2013)
The Woman in the Fifth | Η Γυναίκα του Πέμπτου (2011)
My Summer of Love | Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου (2004)
Last Resort | Το Τελευταίο Καταφύγιο (2000)
The Stringer (1998)

banner

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας «Ψυχρός Πόλεμος»:

Ο «Ψυχρός Πόλεμος» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από τις εταιρίες Strada Films / Seven Films. Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» διεξάγεται 19-30/9. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.aiff.gr

Σχετικά Θέματα